Aalsterse Vlaai

  • Belgisch, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-06-2016
  • Aalsterse Vlaai

    Aalsterse Vlaai

    Aalsterse Vlaai

Traditiegetrouw maken  mijn lieveke en ik een Aalsterse vlaai voor zijn vader, mijn “schoonvader”.
Wij maken die altijd de donderdag voor Vaderdag klaar. Want qua smaak maakt het echt wel een verschil, om het een nacht te laten koelen en 2 dagen in de koelkast te bewaren.
Straks bij de koffie zal het stukje vlaai wel smaken ^_^
Daarom bij deze aan alle Papa's, wens ik een fijne Vaderdag toe! ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 pak beschuiten (in stukjes doen)
300 gram peperkoek (in stukjes doen)
2 eieren
1 liter melk
300 gram suiker
kaneel
Kandijsiroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Alles ingrediënten mixen
De 2eieren hoef je niet te scheiden. Voeg er de kaneel en kandijsiroop bij.
(bij de kaneel en kandijsiroop ga ik gewoon een paar keer rond in de kom, kan niet echt zeggen hoeveel)
50 min in de oven op 200 graden
wel belangrijk: de oven mag niet geopend worden tot de vlaai volledig afgekoeld is.
meestal bak ik die ‘s avonds, zet ik de oven uit en dan ga ik slapen.
En dan het moeilijkste !!!! :
de vlaai is pas het lekkerst als hij ongeveer 2 dagen in de koelkast heeft kunnen staan
(de typische donkere kleur komt ook pas nadat hij een dag of 2 gestaan heeft in de koelkast)

Bron

Gekregen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten