1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaasjes met champignonsaus

Varkenshaasjes met champignonsaus

Door: WillyVermeulen65

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-2016

Ingrediënten 4 personen


500 gram varkenshaasjes (kort)
250 gram champignons
1 ui
50 gram bakboter
1/2 glaasje droge witte wijn
1 runderbouillonblokje
2 dl kookroom
1/2 kopje heet water
peper en zout


Verder heb je nodig


Koekenpan


Lekker vleesgerecht, wat ook past in de slanke keuken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Varkenshaasjes een kwartiertje voor het bakken uit de koelkast halen
De champignons in plakjes snijden en de ui fijn snijden
De varkenshaasjes droog deppen en bestrooien met peper en zout
Smelt de boter in een Koekenpan bak de varkenshaasjes aan beide zijden ongeveer 2 minuten
Haal het vlees uit de pand en voeg de ui toe aan de boter
Na 2 minuten de champignons toevoegen en even meebakken
Blus het geheel af met de witte wijn en voeg daarna het bouillonblokje en half kopje heet water toe
Let het vlees terug in de pand en laat de varkenshaasjes met het deksel op de pan net gaar worden (ongeveer 8 minuten)
Zet het vuur weer hoog en voeg de kookroom toe en laten een minuutje pruttelen

Tags,

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen of krieltjes en een frisse salade



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WillyVermeulen65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top