Focaccia met knoflook-kruidenolie

  • Europees, Brood
  • 60-120 min.
  • Focaccia met knoflook-kruidenolie

    Focaccia met knoflook-kruidenolie

    Focaccia met knoflook-kruidenolie

Op de Cadac BraaiMaxx met pizzasteen bak je een heerlijk kruidenbrood voor bij de braai!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor het brood
500g bloem
1 zakje gist (7g)
310 ml lauwwarm water
15g zout
15g suiker
15g roomboter

Voor de knoflook-kruidenolie
2 tenen knoflook
50 ml olijfolie
1 bakje verse Italiaanse kruiden ( mengsel van tijm, oregano, rozemarijn, salie)
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cadac BraaiMaxx
Pizzasteen

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor het brood met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Bol op en plaats in met bloem bestoven kom. Zet de kom afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek en laat 45 minuten rijzen.
2. Verhit de pizzasteen op de brander, met de klep dicht.
3. Verhit de wokpan op de andere brander en giet hierin de olie. Hak de kruiden en knoflook fijn, voeg toe aan de olie en haal meteen van het vuur.
4. Bestuif de pizzasteen met bloem en leg hierop het gerezen deeg. Druk plat en druk met je vingers in het deeg zodat er kuiltjes ontstaan. Giet de helft van de knoflook-kruidenolie in de kuiltjes. Doe de klep van de BraaimaXX dicht en bak het brood 20 minuten.
5. Haal het brood van de steen. Laat 10 minuten afkoelen. Serveer in repen gesneden met de rest van de knoflook-kruidenolie.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Cadac avatar
Cadac

Doorsturen

Home Recepten