1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kalkoen
  6. Confit van Kip of Kalkoen

Confit van Kip of Kalkoen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-06-1999

Ingrediënten


1 kilo(of meer)Drumsticks-
50 gr. grof Zeezout-
gemalen zwarte Peper-
Tijm, Rozemarijn en verkruimelde Laurierblaadjes-
1 kilo(of meer)Ganzenvet.



Geconserveerde kip/kalkoen drumsticks.

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de stukken gevogelte in met het grove zout en doe ze in een aarden pot of terrine. Strooi er de peper en de rest van het zout over, samen met de kruiden.

Doe de deksel erop en laat alles op een koele plaats 5 tot 10 uur staan (hoe langer hoe zouter).Af en toe keren.

Bereidingswijze

Zet de oven laag (150 graden)en doe de van overtollig zout ontdane stukken in een vuurvaste schaal en laat ze 15 min. zachtjes lichtbruin bakken.
Voeg dan zoveel vet toe dat de stukken onder staan,doe de deksel erop en laat het geheel ongeveer 3 tot 5 uur in de oven staan(terugdraaien naar 100 graden!)
totdat alles zeer gaar is.

Conserveren:

Giet een laagje van het vet op de bodem van een terrine en laat dat stollen.
Leg de stukken gevogelte erop en giet er zoveel vet over tot alles bedekt is.

Dek de aarden pot af en laat hem op een koele plek minstens een week rijpen.(als je het geheel goed afdekt met een doek waarop een laag zout gestrooid,dan afgesloten met stevig papier,kan de confit enige maanden op een koele plaats bewaard worden.
Ook kan je het heel goed invriezen)

Serveertip

Zet de terrine op een warme plaats tot het vet vloeibaar wordt.
Laat de stukken uitlekken en bak ze even op een hoog vuur tot het vel knapperig is.

Samen met linzen of krielaardappeltjes en salade een feestelijk gerecht!!!

Zeef het overgebleven vet om in te bakken!
(HEERLIJK !!!)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top