Curry Madras
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 07-06-2016
Ooit heb ik een Curry Madras recept ontdekt door een 'kant en klare Curry Madras pakket'. Aan de hand hiervan heb ik zelf een recept gemaakt, met de losse ingrediënten.
Ingrediënten 4 personen
1 rode ui1 rode paprika
2 tomaten
1 bloemkool
1 rode peper
1 limoen
1 pakje kokosmelk
1 zakje kruidenpasta Curry Madras
300g kipfilet
400g rijst
Benodigdheden
wokpan /rijstkoker
Bereidingswijze
1. Maak de groenten schoon. Snipper de ui, snij de paprika en tomaten in stukken en verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
2. Halveer de peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn.
3. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4. Verhit de olie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Bak de ui 2 minuten mee op middelhoge temperatuur.
5. Voeg de groenten en naar smaak rode peper toe en roerbak dr groenten 4 minuten op hoge temperatuur.
6. Roer de currypasta door de groenten en bak 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof het gerecht in 10 minuten op lage temperatuur gaar. Voeg naar smaak het sap van de limoen toe. Serveer de curry met de rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties