Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-06-2016
  • Wokgroenten met Vlees "noch"  Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

  • Wokgroenten met Vlees "noch"  Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

  • Wokgroenten met Vlees "noch"  Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

  • Wokgroenten met Vlees "noch"  Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

  • Wokgroenten met Vlees "noch"  Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

  • Wokgroenten met Vlees "noch"  Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

  • Wokgroenten met Vlees "noch"  Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

  • Wokgroenten met Vlees "noch"  Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

  • Wokgroenten met Vlees "noch"  Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

  • Wokgroenten met Vlees "noch"  Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

  • Wokgroenten met Vlees "noch"  Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

    Wokgroenten met Vlees "noch" Vis in een heerlijke Saus

Een heerlijke, zomerse, feestelijke, kleurrijke, snelle en ook gezonde maaltijd.
Het ziet er niet alleen heel erg lekker uit, zo smaakt het ook !!

Maak zelf een keuze voor de hoeveelheid vlees of vis  ( biefstuk, kipfilet, varkenshaasje, garnalen ) of kies voor vlees noch vis en neem tōfu of doe gewoon "niks" en ook dan eet super lekker en zelfs vegetarisch. !!

Dit is jouw recept, doe er mee wat je lekker vindt !!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
* 1 paksoi of Chinese kool
* 1 rode paprika
* 1 a 2 teentjes knoflook
* 1 bakje ( kastanje ) champignons
* 3 el gembersiroop
* 3 el ketjap manis
* beetje citroensap
* Vlees of Vis, tōfu of niks
* Marinademix ( kerry, koriander, citroengras en cayenne peper )
* beetje, bloem of allesbinder
* Beetje, 5 spice powder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan
Koekenpan

Bereidingswijze

VOORBEREIDING:

* Snipper de knoflook
* Snij de paprika in stukjes en de champignons in plakjes
* Onderkant paksoi, verwijderen en het witte gedeelte in blokjes snijden
* Snij ook het groene gedeelte wat fijner en bewaar dit apart.

* Snij het rund of varkens vlees in reepjes of stukjes en breng het op smaak met peper en zout.

Kies je voor stukjes kip, gamba's of tōfu die kun je het beste marineren met een scheut olie en een beetje koriander, kerrie of curry mix, citroengras en chilipeper
Bepaal zelf het juiste tijdstip om dit te gaan mee wokken. ( of bak de kip en de champignons al even voor om het later weer mee te wokken)
Indien je er rijst of iets anders bij wilt serveren dan dit nu ook ( voor) bereiden.

Doe wat ( arachide ) olie in de wok en wok de champignons naar een zonnig bruin kleurtje samen met de paprika, knoflook en het witte gedeelte van de paksoi.

DE SAUS !!

Eerst al het vocht vocht wat is vrijgekomen uit de groenten afgieten en dan pas zowel 3 eetlepels ketjap asin als 3 eetlepels gember siroop toevoegen en een scheutje citroensap.

PROEVEN !!!!

Wil de saus zoeter dan wat meer gember, wil je het zouter dan wat meer ketjap, wil je gewoon wat meer saus dan beide nog wat toevoegen.
Wil je nog wat meer diepte in de smaak beleving voeg dan wat 5 spice powder toe.

Voeg wat allesbinder of bloem toe om de saus iets te binden en voeg als laatste ook het groene van de paksoi toe.
.
Mmmmm smullen maar !!

Serveertip

Serveren met witte rijst of mihoen * ( voeg bij Mihoen een beetje kurkuma en komijnzaad toe )
Combineer kip met garnalen.
Je kunt de paksoi ook vervangen door een Chinese kool.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

parel62 avatar
parel62 08-06-2020

Dat was lang geleden toch klaarmaken weer!! Mjammie

parel62 avatar
parel62 17-09-2017

@ger geweldig recept is dit op welke manier ook klaargemaakt vandaag smullen we het met kip en heb dubbele portie klaargemaakt voor straks na het voetbal . ruikt al heerlijk !!

pwiggers avatar
pwiggers 29-07-2017

Leuk Ger dat ik dit recept nu ook tegenkwam. Lijkt me heerlijk, dus meegenomen. Groet, Petra

ger1958 avatar
ger1958 29-07-2017

Tja, als Dido, Cecile en Laura het alle drie ook heel erg lekker vinden met gamba's dan kan ik niet achter blijven dus komend weekend ga ik het zelf ook proberen, hihihi

parel62 avatar
parel62 14-06-2017

Een heerlijke zomerse, feestelijke, kleurrijke, snelle en vooral gezonde maaltijd schrijf je en dat is ook zo heerlijk vinden wij het vandaag maak ik een dubbele portie voor nog een paar familieleden.

parel62 avatar
parel62 28-05-2017

Lekker vandaag met Varkenshaas gemarineerd. Had supermooie Paksoy en goedkoop gescoord bij Lidl vanmorgen 😉

parel62 avatar
parel62 19-04-2017

Wij eten het vandaag met kip heerlijk,maar garnalen lijkt me ook een goede combinatie dat is voor een volgende keer.

ArualB avatar
ArualB 16-03-2017

Heerlijk hoor. Ik heb het met gamba's gemaakt. Voor herhaling vatbaar, dank je wel!

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 01-03-2017

Grappig! Het is echt erg lekker! Groetjes Dido

Cecileg avatar
Cecileg 01-03-2017

He Dido, ik had vanmorgen hetzelfde idee! Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten