Mediterrane salade met geroosterde kip en feta
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een lekkere mediterrane salade om de zomer mee te vieren. Frisse groenten en smaakvolle kruiden maken deze salade tot een smaakvol geheel. Dit recept komt uit Smult 12. Wil je Smult ook thuis ontvangen? Hier vind je de meest recente aanbiedingen: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen
Ingrediënten 4 recipe.people
½ el paprikapoeder½ el gedroogde Provençaalse kruiden
1 teen knoflook, geperst
versgemalen zwarte peper en zout
6 el olijfolie
250 g kipfilet, in repen
2 el witte wijnazijn
1 grote komkommer, in de lengte in vieren, in plakjes
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
4 cm lichtgroene prei, in flinterdunne ringen
40 g rucola
1 kleine rode ui, in flinterdunne ringen
10 g bladpeterselieblaadjes
200 g feta, in blokjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 394,41 kcal |
Koolhydraten | 7,70 g |
Eiwitten | 24,21 g |
Vetten | 28,88 g |
Bereidingswijze
1. Meng paprikapoeder, Provençaalse kruiden, knoflook, peper en zout en 2 eetlepels olijfolie in een diep bord. Schep de repen kip erdoor en laat 15 minuten marineren.
2. Klop in een schaal 4 eetlepels olijfolie met azijn en wat peper tot een dressing.
3. Schep komkommer, tomaatjes, prei, rucola, ui, peterselie en feta door de dressing.
4. Bak de repen kip in een hete grillpan of droge koekenpan in 5-6 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze steeds om.
5. Verdeel de salade over borden en leg de geroosterde kip erop.
Bron
Smult 12