Curry met Ei en Mango
- Thais, Vegetarisch
- 10-20 min.
Een heerlijke curry met eieren en mango.
Biogarde bevat aanzienlijk minder vet dan créme fraiche, en is een goede aanvulling.
Gemakkelijk klaar te maken, kan als hoofdgerecht geserveerd worden met (jasmijn)rijst en een lekkere frisse salade, of als bijgerecht bij een uitgebreide oosterse maaltijd.
Kan niet mislukken :)
Ingrediënten 4 personen
8 eierenScheut archide olie
2 rijpe mango's
2 uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook fijngesnipperd
1 theelepel chilipoeder of een verse peper
4 theelepels kerriepoeder (liefst garam marsala)
2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
250 ml biogarde drink
200 ml crème fraîche
1 eetlepel bloem
1 eetlepel koriander of peterselie, fijngeknipt
Benodigdheden
Staafmixer of blenderBereidingswijze
Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Pel de eieren en snijd ze in vieren.
Giet de olie in een pan en fruit de ui met de kruiden even.(let op dat de droge kruiden niet verbranden)
Roer de biogarde, de crème fraîche en de bloem door elkaar, dit mengsel gaat door de gefruite ui, daarna minstens 2 minuten doorkoken om de bloem te garen en de saus dik te laten worden.
Pureer één mango en snijdt de andere mango in stukjes.
Voeg de mango toe, roer door elkaar en maak op smaak met zout en peper.
Schep de eieren erdoor en verwarm de curry nog ca. 2 minuten heel zachtjes.
Serveer met koriander of peterselie.
Serveertip
Jasmijnrijst kun je (geparfumeerd) kant en klaar kopen in de supermarkt, maar je kunt hem ook eenvoudig zelf maken door een (theezakje of thee-ei) met jasmijnthee toe te voegen als je de rijst kookt, heerlijk..!