the best burger ever
- Engels, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-06-2016
Of ik een burger wilde testen met een glas quiness erbij , dan hoor je mij geen nee zeggen,
" wat is er zo speciaal aan die burger dan? "
dat proef je wel als je hier bent ...
ik at een Whiskey Blue Cheese Burger with Guinness Cheese Sauce & Crispy Onions.
en ik weet dat OMG! roepen niet voor mijn leeftijd is , maar ik roep het toch OMG, what a burger..
een absolute calorie killer , geef ik toe , misschien iets voor vaderdag?
Ingrediënten 4 personen
Crispy Onions:2 grote uien, in dunne ringen
500 ml. karnemelk
260 gram bloem
1/2 el. zout
beetje peper en cayenne peper
olie voor frituren
Whiskey Glaze:
60 ml. whisky
60 ml. ketchup
2 el. soyasaus
2 el honing
1 tl. scherpe mosterd
1 tl. worcestersause
cayenne peper naar smaak
Burgers:
750 gram half om half gehakt
400 gram zachte blauwe kaas in 4 stukjes
zout en peper uit de molen
4 Italiaanse bollen , licht geroosterd
Guinness Cheese Sauce:
4 el. roomboter
4 el. bloem
120ml. quiness
200 ml. volle melk
800 gram mature geraspte cheddar
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 4687,31 kcal |
Koolhydraten | 129,76 g |
Eiwitten | 132,64 g |
Vetten | 396,56 g |
Benodigdheden
Grilpanmengkommen
zilverfolie
keukenpapier
frituurpan
Bereidingswijze
Uien:
meng de uien met karnemelk in 1 kom laat 30 minuten staan dompel regelmatig onder , meng het meel met de rest in een andere kom , laat de uien uitlekken , haal door de bloem en frituur op 180 graden 1 a 2 minuten tot krokant. serveer warm of laat afkoelen en verwarm later op in de oven . ook koud lekker met de warme sauzen
Whiskey Glaze:
meng alle ingrediënten goed en breng op laag vuur aan de kook , kook in tot gewenste dikte , serveer warm of verwarm later.
burgers:
verdeel het gehakt in 4en , druk uit de kaas 4 gelijke rondjes , en stop in het midden van elke hamburger,
grill of bak 4/5 minuten voor medium , bestrooi met zout en peper
houdt evt. warm in folie
Guinness Cheese Sauce:
maak een roux van de boter en meel , voeg bier en melk toe en blijf roeren totdat de melk dikker wordt ( houdt wat melk achter voor als de saus straks te dik wordt ) , voeg kaas toe en blijf roeren tot een gladde massa ( te dik, meer melk )
grill je bollen licht, beleg met de burger, smeer er een laag whisky glazuur over , dan de kaas saus , en daarop wat uien ringen ,
Bron
Half baked harvest
Serveertip
Die kaas saus is perfect voor bv. gegrild lam, een t-bone of dikke entrecote
glazuur voor karbonades, of speklap , zoveel mogelijkheden , en zo lekker
Laatste reacties
Ziet er goed uit. Ik neem hem mee, want ik denk dat ik mijn vriend erg blij kan maken. Weet je heel zeker dat 800gram kaas nodig is?
Bij twijfel niet doen zeggen ze, ik neem hem toch wel mee. Niet vanwege de calorieën, als je het doet doe het dan goed! Maar weet niet of ik hem ooit ga maken maar wel een leuk recept. Dank je wel.
Het is een Amerikaans recept, dus overdaad , maar die saus is niet vergelijkbaar met kaas saus uit een zakje, deze heeft een zeer hoge wow factor 😆 heb de rest gebruikt voor een entrecote, gebruik wat je lekker lijkt of deel alles in 2en
Lijkt mij een heerlijk burgertje, maar 8 ons kaas? Lijkt mij errug veel. Die kaas in de burger houdt het lekker sappig. Ik doe ook wel eens een klontje kruidenboter in de burger, zelfde effect. Groet, Caro