the best burger ever

  • Engels, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2016
  • the best burger ever

    The best burger ever

    The best burger ever

Of ik een burger wilde testen met een glas quiness erbij , dan hoor je mij geen nee zeggen,
" wat is er zo speciaal aan die burger dan? " 
dat proef je wel als je hier bent ...
ik at een Whiskey Blue Cheese Burger with Guinness Cheese Sauce & Crispy Onions.
en ik weet dat OMG! roepen niet voor mijn leeftijd is , maar ik roep het toch OMG, what a burger..
een absolute calorie killer , geef ik toe , misschien iets voor vaderdag?

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Crispy Onions:
2 grote uien, in dunne ringen
500 ml. karnemelk
260 gram bloem
1/2 el. zout
beetje peper en cayenne peper
olie voor frituren

Whiskey Glaze:
60 ml. whisky
60 ml. ketchup
2 el. soyasaus
2 el honing
1 tl. scherpe mosterd
1 tl. worcestersause
cayenne peper naar smaak

Burgers:
750 gram half om half gehakt
400 gram zachte blauwe kaas in 4 stukjes
zout en peper uit de molen
4 Italiaanse bollen , licht geroosterd

Guinness Cheese Sauce:
4 el. roomboter
4 el. bloem
120ml. quiness
200 ml. volle melk
800 gram mature geraspte cheddar




Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 4687,31 kcal
Koolhydraten 129,76 g
Eiwitten 132,64 g
Vetten 396,56 g
Benodigdheden
Grilpan
mengkommen
zilverfolie
keukenpapier
frituurpan

Bereidingswijze

Uien:
meng de uien met karnemelk in 1 kom laat 30 minuten staan dompel regelmatig onder , meng het meel met de rest in een andere kom , laat de uien uitlekken , haal door de bloem en frituur op 180 graden 1 a 2 minuten tot krokant. serveer warm of laat afkoelen en verwarm later op in de oven . ook koud lekker met de warme sauzen

Whiskey Glaze:
meng alle ingrediënten goed en breng op laag vuur aan de kook , kook in tot gewenste dikte , serveer warm of verwarm later.

burgers:
verdeel het gehakt in 4en , druk uit de kaas 4 gelijke rondjes , en stop in het midden van elke hamburger,
grill of bak 4/5 minuten voor medium , bestrooi met zout en peper
houdt evt. warm in folie

Guinness Cheese Sauce:
maak een roux van de boter en meel , voeg bier en melk toe en blijf roeren totdat de melk dikker wordt ( houdt wat melk achter voor als de saus straks te dik wordt ) , voeg kaas toe en blijf roeren tot een gladde massa ( te dik, meer melk )

grill je bollen licht, beleg met de burger, smeer er een laag whisky glazuur over , dan de kaas saus , en daarop wat uien ringen ,





Bron

Half baked harvest

Serveertip

Die kaas saus is perfect voor bv. gegrild lam, een t-bone of dikke entrecote
glazuur voor karbonades, of speklap , zoveel mogelijkheden , en zo lekker

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 09-09-2016

Ziet er goed uit. Ik neem hem mee, want ik denk dat ik mijn vriend erg blij kan maken. Weet je heel zeker dat 800gram kaas nodig is?

ArualB avatar
ArualB 13-07-2016

Bij twijfel niet doen zeggen ze, ik neem hem toch wel mee. Niet vanwege de calorieën, als je het doet doe het dan goed! Maar weet niet of ik hem ooit ga maken maar wel een leuk recept. Dank je wel.

hans3333 avatar
hans3333 12-07-2016

Het is een Amerikaans recept, dus overdaad , maar die saus is niet vergelijkbaar met kaas saus uit een zakje, deze heeft een zeer hoge wow factor 😆 heb de rest gebruikt voor een entrecote, gebruik wat je lekker lijkt of deel alles in 2en

caroca avatar
caroca 12-07-2016

Lijkt mij een heerlijk burgertje, maar 8 ons kaas? Lijkt mij errug veel. Die kaas in de burger houdt het lekker sappig. Ik doe ook wel eens een klontje kruidenboter in de burger, zelfde effect. Groet, Caro

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten