Chinese tomatensoep
- Chinees, Soep
- 60-120 min.
2 kipfilets
2 kipbouillonblikjes
1 pak mihoen
1 ui
2 teentjes knoflook
Klein blikje tomatenpuree
Pakje gezeefde tomaten ( 500gr )
Pakje Heinz Tomato Frito
4 kuipjes appelmoes
4 eetlepels ketjap
2 eetlepels azijn
1 theelepel sambal
1 theelepen djahe
1 theelepel sereh
2 eetlepels maizena
Ingrediënten 8 personen
2 kipfilets2 kipbouillonblikjes
2 handjes mihoen
1 ui
2 teentjes knoflook
Klein blikje tomatenpuree
Pakje gezeefde tomaten ( 500gr )
Pakje Heinz Tomato Frito
4 kuipjes appelmoes
4 eetlepels ketjap
2 eetlepels azijn
1 theelepel sambal
1 theelepen djahe
1 theelepel sereh
2 eetlepels maizena
Benodigdheden
Soeppan
Bereidingswijze
Voorbereiding:
Snij de kipfilet in blokjes en snipper de ui.
Bereidingswijze: ( gebruik voor het aanbakken van de ui en kipfilet een kleine koekenpan en doe het daarna over in de soeppan )
# roerbak de ui totdat deze glazig is. Voeg het vlees toe en bak dit even aan. ( nu in de soeppan doen )
# Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe.
# Blus af met een liter water. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat een uurtje zachtjes pruttelen.
# Haal het vlees uit de bouillon. ( laat de ui in de bouillon )
# Voeg de gezeefde tomaten en Tomato Frito toe en breng aan de kook
# Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje
# Maak in een ander schaaltje een prutje van: appelmoes, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh
# Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe
# Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden)
# Voeg de mihoen toe
# Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken
# Vlees toevoegen
# 2e dag nog lekkerder
Bron
Op Smulweb gevonden en een klein beetje aangepast.