1. Home
  2. Recepten
  3. Braziliaanse keuken
  4. CAIPIRINHA, CAIPIROSKA, CAIPIRÃO

CAIPIRINHA, CAIPIROSKA, CAIPIRÃO

  • Braziliaans, Alcoholische dranken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-06-2016

Ingrediënten 1 personen


1 limoen
2 eetlepels rietsuiker
30-50ml Cachaça
gehakt ijsCAIPIRINHA, CAIPIROSKA, CAIPIRÃO
CAIPIRINHA, CAIPIROSKA, CAIPIRÃO

 Het is weekend! En ik heb zin in zomer! Mag ik al pleiten voor een avondje cocktails drinken? Met deze recepten heb je binnen no time een zomers gevoel te pakken!In Nederland loop je steeds vaker tegen de caipirinha aan: een Braziliaanse cocktail gebaseerd op de sterke drank cachaça. Deze cocktail heeft inmiddels vele varianten waarbij de cachaça wordt vervangen door andere dranken. In Portugal kom je, gezien de relatie met Brazilië, de caipirinha natuurlijk al veel langer en veel vaker tegen. En ook Portugal heeft ook een eigen variant: de caipirão. Dan nog mijn eigen favoriet: de caipiroska, waarbij de cachaça wordt vervangen door wodka.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd een limoen in vieren. Leg de limoen op de bodem van een whiskey glas en voeg twee eetlepels suikerriet toe. Gebruik de stamper van een vijzel om het sap uit de limoen te persen en te vermengen met de suiker. Let op: doe dit voorzichtig, de schil van de limoen moet niet kapot! Schenk er rond de 30-50 ml cachaça bij en voeg gehakt ijs toe. Even roeren, klaar

Serveertip

Caipiroska

Zelfde verhaal, maar gebruik wodka in plaats van cachaça. Je kunt kiezen voor een flavoured wodka, bijvoorbeeld rode wodka. En voor een zomerse strawberry caipiroska voeg je 2 of 3 gestampte aardbeien toe.

Caipirão

Licor de Beirão is een Portugese likeur, waarvan ik me steeds voorneem hem te verwerken in een caipirão, maar uiteindelijk steeds al op heb, voordat het zo ver is. Dus ik kan je niet eens vertellen hoe die smaakt. Probeer het dus lekker zelf. Doe ook hier limoenpartjes in een glas en druk het sap eruit, maar voeg hier geen suiker toe! Dan Licor de Beirão erbij en weer gehakt ijs natuurlijk.

Andere varianten: alles is eigenlijk mogelijk. Vervang limoen voor ander fruit. Vervang ijs voor heet water (dat doen ze in Duitsland), vervang de cachaça met wijn (dat wordt dan weer beetje Spaanse tinto de verano) enzovoort enzovoort€

Nog een extra tip dan: ga voor je caipirinhas naar de Santa Cachaça Bar in Porto! Succes gegarandeerd!

Bron

SaudadesdeportugalOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top