Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Portugese keuken
  5. DOCES DE NATAL – ARROZ DOCE, zoete rijst

DOCES DE NATAL – ARROZ DOCE, zoete rijst

Door: magdas

  • Portugees, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2016

Ingrediënten 6 personen


250 gram rijst (Carolino of dessertrijst)
750 ml melk
250 gram suiker
3 eidooiers
eetlepel boter
schil van 1 citroen
kaneelstokje
Kaneelpoeder
snufje zout


DOCES DE NATAL – ARROZ DOCE, zoete rijst
DOCES DE NATAL – ARROZ DOCE, zoete rijst

Vroeger onder de rijke families van Portugal een verplichte aanwezigheid op feestdagen. Vandaar de bijnaam €arroz-de-festa€. En nog steeds, geen kerstavond in Portugal zonder arroz doce. Dit nagerecht staat standaard op tafel. Zoals van alle traditionele Portugese gerechten, bestaan ook hier vele varianten van. Elke familie maakt het net even anders. Met of zonder eidooiers, gewone melk of gecondenseerde melk, etc€ Hier volgt een van die varianten. Liefhebber van dit gerecht? Experimenteer de volgende keer dan en probeer een andere variant!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet een pan op en breng de melk aan de kook. Zodra de melk kookt voeg je de suiker, de rijst, het snufje zout, de citroenschil (zonder wit) en het kaneelstokje toe.
Zodra de rijst gekookt is haal je de pan van het vuur en laat je het iets afkoelen. Klop ondertussen in een schaaltje de eidooiers los. Roer dit, met de boter, door de rijst en verwarm nogmaals op laag vuur. Giet/schep alles in een schaal en laat het afkoelen. Vlak voor het serveren versier je de bovenkant met het kaneelpoeder, leef je uit!

Zoals je ziet, simpel en snel te maken. Veel mensen over de vloer? Het recept is makkelijk te vermenigvuldigen voor grotere hoeveelheden!

Bom apetite!

Wist je dat: ze ditzelfde gerecht in Portugal ook maken met vermicelli (aletria doce)?!

Tags, , , ,

Bron

Saudadesdeportugal



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top