1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi Ketjap

Babi Ketjap

Door: Tilly64

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2016

Ingrediënten 2 personen


Olie, om vlees in te bakken
400 à 500 gram Varkenshaasje, in grotere stukken gesneden
125 ml Ketjap Manis, zo kun je ook Teriyakisaus gebruiken
30 gram bruine Basterdsuiker
1 à 2 eetlepels Citroensap, vers of flesje
4 teentjes Knoflook, klein gesneden
2 eetlepels Gember, klein gesneden of 2 theelepels Gemberpoeder
1 Ui, klein gesneden


Babi Ketjap
Babi Ketjap

Dit recept is super lekker en heel erg makkelijk om te maken. Babi ketjap vind ik het lekkerste met varkenshaasje zo kun je ook varkenslappen nemen. Ik vind het haasje lekkerder en het is ook nog sneller gaar. Het haasje is veel malser en zou alleen maar taai worden, als je dit te lang op het vuur laat staan. Uiteraard kan je ook gewoon hamlappen nemen, maar dan zou ik de stooftijd verlengen met een half uur. Leg het wel al de dag van te voren in de marinade in de ijskast. Korter kan ook maar zeker 'n uurtje voor wat smaak. Veel plezier bij het maken en alvast bedankt aan degene die dit 'ns wil gaan uitproberen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de marinade van de ketjap, bruine suiker en de citroensap, leg hierin het vlees, schep het er even goed door en laat het zeker 'n uurtje marineren. Zet het even voor gebruik uit de ijskast zodat het op kamer temperatuur kan komen. Verhit de olie in de pan en bak hierin de knoflook, gember en ui even licht bruin aan. Doe er het vlees bij en bak dit rondom bruin. Voeg de marinade erbij en laat dit geheel zo'n 15 minuutjes stoven. Vind je de saus te dun kun je deze met 'n maïzena papje wat dikker maken. Het recept is nu klaar om te serveren met bv Basmatirijst 75 gram/persoon. Smakelijk eten!!!

Tags

Bron

Andere site/van mij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top