Pasta Pizzataart

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Pasta Pizzataart

    Pasta Pizzataart

    Pasta Pizzataart

  • Pasta Pizzataart

    Pasta Pizzataart

    Pasta Pizzataart

Een taart voor digene die ff niet weet wat ie wil. Wil je nou pizza of toch liever een bord pasta ....hmmmm twee gerechten in een  en een goede combi

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 rol koelvers pizzadeeg (bijv. tante fanny of Jumbo)
200 gr champignons in plakjes
150 gr. gerookte spekreepjes
1 courgette
1 rode zoete puntpaprika
1 ons mozzarella
1 grote ui in ringen
50 gr. ger.oude kaas
50 gr. pardano
50 gr. gruyere geraspt
kookroom
1 losgeklopt ei
oregano
sambal
500 gr. mini penne (grande Italia)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 26 cm , boter of bakspray om mee in te vetten, bakpapier

Bereidingswijze

Snijd de champignons in plakj , de courgette in kleine blokjes, de puntpaprika in kleine ringen en de ui in grotere ringen. Rasp 50 gr. oude kaas, pardano en gruyere en mix dit door elkaar. Voeg wat oregano toe (niet teveel)

Bereid de mini penne volgens verpakking en kook beetgaar

Bak de spekreepjes, voeg de champignons courgette puntpaprika en ui toe en bak totdat de champignons ui en spekreepjes licht verkleurd zijn en de spekreepjes licht krokant.

doe 200 ml kookroom light in een maatbeker en voeg hierbij je geraspte kaas . Klop door. Voeg een ei toe en klop nog eens goed door. Laat staan tot gebruik.
Verwarm je oven voor op 200 graden.

Neem je pizzadeeg, vet de springvorm in, doe evt. een laagje bakpapier onderop. Bedek de springvorm met het pizzadeeg, maak een mooie rand. Het overtollig deeg snijd je weg.

Giet de penne af en voeg dit bij je spekreepjesmengsel. Het handigst is om hierbij een hoge pan te gebruiken. Voeg naar smaak wat peper en evt. wat sambal toe. Strooi wat oregano op de bodem van het pizzadeeg en verdeel het mengsel hierover.

Neem het kaas/roommengsel en verdeel dit goed over het pastamengsel

Strooi hier nog en mooie laag geraspte kaas en wat oregano over.

Bak af in de oven op 200 graden in ongeveer 20 minuten (afhankelijk van je oven). Word de taart te donker naar je zin, dek dan even af met wat bakpapier

Succes en eet smakelijk

Serveertip

Ook leuk om mini taartjes te maken in je muffinvorm !

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

moniquebvg avatar
moniquebvg

Doorsturen

Home Recepten