gekonfijte parelhoen met couscous, rode port saus en bimi

  • Europees, Streekgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-05-2016

Heerlijk recept

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
• 20 gram sjalot
• 15 gram boter
• 200 ml rode port
• 400 ml runderfond
• 600 gram couscous
• 680ml bouillon
• 400 gram bimi
• 20 gram peper/zout
• 4 takjes tijm
• 8 parelhoenboutjes
• 1-2 kg ganzenvet
• 2 blaadjes laurier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng zout, peper, tijm en laurier en wrijf dit mengsel op de parelhoenbouten.
2. Laat dit 24 uur intrekken in de koelkast.
3. Wrijf daarna de parelhoenbouten schoon met keukenpapier
4. Verwarm het ganzenvet tot 85 graden. Leg de parelhoen erin en konfijt de bouten circa 1,5 uur in het hete ganzenvet, de bouten moeten onder het vet staan
5. Laat de bouten in het vet afkoelen
6. Bak het huidje aan in de pan en verwarm daarna in de over op 170 graden vervolgens opdienen.

7. Smelt de boter en fruit het sjalotje aan en voeg de rode port toe. Kook de alcohol eruit en voeg de fond toe

8. Bouillon opzetten, laten koken, zet het vuur uit en voeg de coucous toe laat dit 10 minuten staan
9. Bimi uit de verpakking halen en wassen, eventueel opdelen.
10. Bimi pocheren in water
11. Verwarm in heet water en vervolgens opdienen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten