Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Europese keuken
  5. Tartaar langoustine met gebrande jonge makreel en gember

Tartaar langoustine met gebrande jonge makreel en gember

Door: els12345

  • Europees Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-05-2016

Ingrediënten 100 personen


€ 200 gram Morbier kaas
€ 10 plakjes Bladerdeeg
€ 2x een Ei
€ 25x Rodepeper
€ 150 gram Koriander
€ 250 ml Limoensap
€ 750 ml Olijfolie
€ 750 gram Jonge makreel
€ 125 gram Gember
€ 750 gram Verse langoustine



Heerlijk recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. morbier kaas raspen
2. bladerdeeg in dunne reepjes snijden, besmeren met ei en besprenkelen met geraspte morbier kaas.
3. Bladerdeeg afbakken in de oven op 180 graden
4. Ontdoe de langoustines van hun kop, verzamel de staartensnijd ze aan de onderkant in met een scherp mesje van onder tot boven, breek ze open. Als je alle staartjes ontdaan hebt van hun harnas moet je het darmkanaal verwijderen. Hak het in kleine stukjes.
5. voeg de olijfolie en citroensap toe en verwijder de pitjes uit de rode peper, hak deze in kleine stukjes. Hak de koriander.
6. Brand de makreel en snijd in blokjes en meng met de langoustine
7. Snijd de gember fijn en vermeng dat met de tartaar
8. Dien het gerecht op

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van els12345
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top