Portugees konijn met sjalotjes

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-05-2016

In Portugal wordt veel konijn gegeten en ook tamme eend. In dit recept is tijm en een klein beetje rozemarijn ook heel lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
4 konijnen-achterbouten
peper
zout
300 gram sjalotjes
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
5 kruidnagels
2 kaneelstokjes
3 laurierblaadjes
2 blikjes tomatenpuree
2 deciliter bouillon (van tablet of uit pot)
1,5 deciliter rode port (ben ik royaler mee geweest!)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Pel de uien en snipper deze. Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Pel de sjalotjes en halveer ze. Maak de knoflook schoon.

Bereiden:
Verhit in een grote braadpan de olie en bak de ui ca. 3 minuten. Pers de knoflook erboven. Voeg de kruidnagels, kaneelstokjes en laurierblaadjes toe. Bak het geheel nog zachtjes 2 min. Schep het met een schuimspaan uit de pan.
Bak in dezelfde pan de konijndelen in ca. 5 min. rondom lichtbruin. Voeg uimengsel, tomatenpuree en bouillon toe. Stoof dit met een deksel op de pan 30 min. Voeg aan het konijn sjalotjes, port en 0,15 liter water toe. Stoof met een deksel op de pan het konijn op een lage stand ca. 40 minuten. Schep het konijn in een schaal. Breng het stoofvocht op smaak met peper en zout. Schenk het over het konijn.

Bron

Internet

Serveertip

Serveersuggesties: Stokbrood of rijst met een snufje kaneel (wij aten kleine harde spruitjes en puree erbij) Variatie: in plaats van rode port 2 eetlepels bessengelei of een glaasje pernod en in plaats van bouillon wildfond Wijn: stevige kruidige rode Spaanse wijn, bv. een Rioja crianza.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten