Eiwit banaan havermout pannenkoekjes
- Europees, Tussendoortje
- 10-20 min.
Dit recept is ontstaan na verschillende instagram posts van meiden die ik volg. Zelf een recept ontwikkeld en iedereen (vooral op kantoor) geniet er van!
Ingrediënten 4 recipe.people
Pannenkoek:400gr havermout
4 eieren
1 rijpe banaan
1 schepje whey protein powder chocolade smaak (optioneel)
100ml (soja)melk
Eetlepel honing (optioneel)
Garnering:
(Soja)yoghurt
Blauwe bessen
Honing
Banaan
Elk rood fruit
Extra:
Evt kokosolie of zonnebloemolie (was bij mijn pan niet nodig ivm goede anti aanbaklaag)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 554,85 kcal |
Koolhydraten | 84,21 g |
Eiwitten | 21,12 g |
Vetten | 12,84 g |
Benodigdheden
- hakmachine- beslagkom
- pan
Bereidingswijze
Mix de havermout in de hakmachine tot meel.
Splits de eieren en bewaar het eiwit.
Prak de banaan.
Voeg alle ingrediënten in de beslagkom, en klop goed door tot een glad, maar dikkig beslag.
Verhit de pan op het vuur en voeg de eventuele olie toe.
Neem een soeplepel om het beslag mee in de pan te scheppen. Het beslag moet dik genoeg zijn, dat het niet 'wegloopt' in de pan, maar op z'n plek blijft liggen.
Draai om wanneer de bovenkant luchtbelletjes begint te vertonen en 'droog' aanvoelt.
Bak nog 2 minuten en vervolg tot het beslag op is.
Afhankelijk van hoe snel je bakt, is het mogelijk dat je beslag té dik wordt. Dan kan je gewoon een extra scheut (soja) melk toevoegen.