Eiwit banaan havermout pannenkoekjes

  • Europees, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Eiwit banaan havermout pannenkoekjes

    Eiwit banaan havermout pannenkoekjes

    Eiwit banaan havermout pannenkoekjes

Dit recept is ontstaan na verschillende instagram posts van meiden die ik volg. Zelf een recept ontwikkeld en iedereen (vooral op kantoor) geniet er van!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Pannenkoek:
400gr havermout
4 eieren
1 rijpe banaan
1 schepje whey protein powder chocolade smaak (optioneel)
100ml (soja)melk
Eetlepel honing (optioneel)

Garnering:
(Soja)yoghurt
Blauwe bessen
Honing
Banaan
Elk rood fruit

Extra:
Evt kokosolie of zonnebloemolie (was bij mijn pan niet nodig ivm goede anti aanbaklaag)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 554,85 kcal
Koolhydraten 84,21 g
Eiwitten 21,12 g
Vetten 12,84 g
Benodigdheden
- hakmachine
- beslagkom
- pan

Bereidingswijze

Mix de havermout in de hakmachine tot meel.

Splits de eieren en bewaar het eiwit.

Prak de banaan.

Voeg alle ingrediënten in de beslagkom, en klop goed door tot een glad, maar dikkig beslag.
Verhit de pan op het vuur en voeg de eventuele olie toe.

Neem een soeplepel om het beslag mee in de pan te scheppen. Het beslag moet dik genoeg zijn, dat het niet 'wegloopt' in de pan, maar op z'n plek blijft liggen.
Draai om wanneer de bovenkant luchtbelletjes begint te vertonen en 'droog' aanvoelt.
Bak nog 2 minuten en vervolg tot het beslag op is.

Afhankelijk van hoe snel je bakt, is het mogelijk dat je beslag té dik wordt. Dan kan je gewoon een extra scheut (soja) melk toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

robinfrancesca avatar

Doorsturen

Home Recepten