1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Havermout pannenkoeken
  5. Eiwit banaan havermout pannenkoekjes

Eiwit banaan havermout pannenkoekjes

  • Europees, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-05-2016

Ingrediënten 4 personen


Pannenkoek:
400gr havermout
4 eieren
1 rijpe banaan
1 schepje whey protein powder chocolade smaak (optioneel)
100ml (soja)melk
Eetlepel honing (optioneel)

Garnering:
(Soja)yoghurt
Blauwe bessen
Honing
Banaan
Elk rood fruit

Extra:
Evt kokosolie of zonnebloemolie (was bij mijn pan niet nodig ivm goede anti aanbaklaag)


Verder heb je nodig


- hakmachine
- beslagkom
- pan


Eiwit banaan havermout pannenkoekjes
Eiwit banaan havermout pannenkoekjes

Dit recept is ontstaan na verschillende instagram posts van meiden die ik volg. Zelf een recept ontwikkeld en iedereen (vooral op kantoor) geniet er van!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix de havermout in de hakmachine tot meel.

Splits de eieren en bewaar het eiwit.

Prak de banaan.

Voeg alle ingrediënten in de beslagkom, en klop goed door tot een glad, maar dikkig beslag.
Verhit de pan op het vuur en voeg de eventuele olie toe.

Neem een soeplepel om het beslag mee in de pan te scheppen. Het beslag moet dik genoeg zijn, dat het niet 'wegloopt' in de pan, maar op z'n plek blijft liggen.
Draai om wanneer de bovenkant luchtbelletjes begint te vertonen en 'droog' aanvoelt.
Bak nog 2 minuten en vervolg tot het beslag op is.

Afhankelijk van hoe snel je bakt, is het mogelijk dat je beslag té dik wordt. Dan kan je gewoon een extra scheut (soja) melk toevoegen.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van robinfrancesca


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van robinfrancesca
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top