1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Gyros
  6. Gyros Gekruid Kippenbouten

Gyros Gekruid Kippenbouten

Door: deonart

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-05-2016

Ingrediënten 4 personen


voor marinade
2 t zeezout
1 t paprikapoeder
1 t gemalen komijn
1 t knoflookpoeder
1 t uienpoeder
1/4 t zwarte peper
1/4 t gemalen kaneel
1 t gemalen koriander
1/4 t gedroogde tijm
2 t gedroogde oregano
2 t gedroogde peterselie
1 t gedroogde chilipoeder
2 e citroensap of witte wijnazijn
4 e olijfolie


Gyros Gekruid Kippenbouten
Gyros Gekruid Kippenbouten
Gyros Gekruid Kippenbouten
Gyros Gekruid Kippenbouten

Een hartig zon op je bord kipgerecht. Heerlijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Marineer kippenbouten voor tenminste een uur. Hoe langer marineren, hoe lekkerder.
2. Doen kippenbouten op een bakplaat en bak ze in oven bij 220*C tot goudbruin en door en door gaar terwijl je het af en toe keren. (controleer of gaar) 3/4 - 1 uur

Serveertip

Lekker met patat, tzatziki en een knoflookmayonaise saus. Met een feta salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top