Supersnelle heerlijk luchtige chocoladetaart zonder weegschaal

  • Oostenrijks, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2016
  • Supersnelle heerlijk luchtige chocoladetaart zonder weegschaal

    Supersnelle heerlijk luchtige chocoladetaart zonder weegschaal

    Supersnelle heerlijk luchtige chocoladetaart zonder weegschaal

Tijdens onze laatste vakantie in Oostenrijk afgelope week brachten we een bezoek aan kennissen waar we heel veel jaren een kamer hebben gehuurd tijdens onze wintersportvakanties.
Tijdens het gesprek kwam het natuurlijk ook weer op onze bakrecepten. Helene (onze kennis) bakt al net zo graag als ik en kwam met een super gemakkelijk te bakken chocoladetaart.
Toen we weer thuis waren ben ik de taart natuurlijk direct gaan bakken. Ik wilde wel eens weten of het echt zo gemakkelijk en lekker was.
En dat was het.
Lees het recept en je ziet het.
Voor alles voor de inhoud (200 ml) van het bekertje zure room gebruikt. Een weegschaal heb je niet nodig.
Heerlijke luchtige chocolade taart, die veel variatiemogelijkheden biedt.

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
1 beker zure room (200 ml)
1 beker zelfrijzend bakmeel (het bekertje van de zure room dus)
1 beker suiker
5 eieren (M)
2 eetlepels cacaopoeder + 2 eetlepels suiker of 1 zakje instant cacao
3 zakjes vanillesuiker
1/2 beker zonnebloemolie
1 beker gehakte walnoten of plm. 100 gram gehakte chocolade (wit, puur of melkchocolade alles kan).

2 zakjes chocoladeglazuur
abrikozenjam om de taart mee te bestrijken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Beslagkom
mixer
rechthoekige bakvorm plm. 25 x 35 (elke andere maat kan ook maar dan wordt de koek hoger of lager)
bakpapier
pannetje om de jam te verwarmen
het lege bekertje (200 ml) van de zure room

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).

Meng alle ingrediënten - behalve het chocoladeglazuur en de jam - door elkaar.
Bekleed de vorm met het bakpapier.
Giet het deeg (is behoorlijk vloeibaar) in de bakvorm.
Bak de taart 35 - 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. (Prik even in de taart of deze dan gaar is; er mag geen deeg meer aan plakken, anders nog even doorbakken).
Bestrijk de nog warme taart met de abrikozenjam.

Verwarm de chocoladeglauur volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
Giet dit over de afgekoelde taart.
En dan....smullen maar.

Bron

Recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk

Serveertip

In plaats van walnoten of stukjes chocolade kun je ook gehakt amandelen of hazelnoten als vulling gebruiken.
In plaats van abrikozenjam is frambozenjam of aardbeienjam ook heel lekker.

Ook heel lekker als nagerecht met een bolletje vanilleijs en slagroom.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 26-05-2016

Deze taart kan zelfs een kind maken. Is zo super gemakkelijk en heel erg lekker van smaak. Leuk dat je het recept hebt meegenomen Laura, Bedankt!

ArualB avatar
ArualB 26-05-2016

Ziet er heerlijk uit, ook meegenomen. Dank je wel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten