1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aspergerisotto

Aspergerisotto

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-05-2016

Ingrediënten 4 personen


Basic:
200 gram risotto
500 gram witte asperges
150 gram groene asperges of aspergetoppen
1.5 liter water
1 theelepel groentebouillon
1 ui
1 eetlepel roomboter
1 handje peterselie
Peper en zout
Luxe:
1 kopje witte wijn
50 gram Parmezaanse kaas en extra om over de borden te strooien
4 a 5 plakken goede ham
4 eieren
Deluxe:

Gerookte zalm in plaats van de ham
Saffraan
1 knoflookteen
50 ml slagroom


WWW.KOOTJEKOOKT.NL
WWW.KOOTJEKOOKT.NL

Het filmpje kan je vinden op https://youtu.be/ORcaTYPFYq8 of via http://www.kootjekookt.nl
Wou jij altijd al in de spotlights staan tijdens het diner? Wil jij de show stelen? Hup met die kookbeentjes dan en die keuken in voor de risotto! Het leuke is je kan hem heel basic maken met alleen de bouillon en asperges voor de doordeweekse dag. En dan ga je een stapje verder... met witte wijn en Parmezaanse kaas en ham en ei, oeeee. En dan.... dan pak je de overtreffende trap en gebruik je wat gerookte zalm en misschien nog wat knoflook en saffraan! Hemels... okay ik zeg niks meer ik laat jullie even genieten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zoals je al bij de ingrediënten ziet kan je alle kanten op. De risotto die ik gemaakt heb op Youtube is de luxe variant.
Maak een bouillon van de schillen en onderste stukken van de asperges. Dit doe je door deze te koken in 1.5 liter wat met 1 theelepel groentebouillon erbij . Laat dit voor minstens 30 minuten pruttelen.
Snijd de ui fijn en bak deze glazig in de roomboter. Hierna voeg je de risotto door en fruit deze ook kort aan tot deze glazig ziet. Let op blijf erbij en blijf roeren. Hierna kan je al je eerste lepel bouillon toevoegen of de witte wijn. Snijd ondertussen je asperges in kleine stukjes en hou de toppen apart. De risotto is binnen een 20 minuten gaar en de toppen gaan er de laatste 10 minuten pas in. Blijf roeren en breng op smaak met peper en zout. Voeg elke keer als de risotto wat droog word weer wat bouillon toe. Snijd ondertussen de ham en kook de eieren en snijd de peterselie fijn. Blijf roeren en bouillon toevoegen net zolang tot de risotto gaar is. Hierna voeg je de ham toe en de eieren die je hebt fijn gemalen en de peterselie. Afmaken met wat Parmezaanse kaas en smullen maar!

Dien het op in je mooiste borden en het word een waar koningsmaal!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kootjekookt


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kootjekookt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top