Italiaanse lasagne

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Dit recept heb ik van jamie oliver, waarnaar ik het later naar mijn eigen smaak heb aangepast. 
Doordat je er wel wat tijd voor nodig hebt, is het eindresultaat des te beter. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
+- 300 gr worteltjes
- 2 uien
- tomatenpuree (70 gr)
- 2 blikken tomatenblokjes
- 750 gemengd gehakt
- 1 paprika
- 2 knoflookteentjes
- lasagnebladen
- kruiden naar smaak: zout, peper, basilicum, oregano, italiaanse kruiden, paprika poeder, gerookte paprika.
- laurierblad
- courgette (naar keuze)

Bechamelsaus:
- 60 gr boter
- 60 gr bloem
- 500 ml melk
- parmezaanse kaas
- peper + zout
- laurierblad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender / mixer
ovenvaste schaal.

Bereidingswijze

- De uien en worteltjes, in een blender/ foodprocessor, tot kleine stukjes malen. Deze zachtjes aanfruiten in een braadpan. Hierna het gehakt toevoegen en rul bakken (zorg dat het vocht is opgelost), voeg dan peper, zout en knoflookteentjes toe.

- Voeg een blikje tomatenpuree toe en bak het even mee, voeg dan de 2 blikken tomatenblokjes toe.
Kruid je saus met het laurierblad, oregano, paprikapoeder, italiaanse kruiden etc. Laat de saus dan 2,5 uur sudderen op een laag vuur en roer er af en toe door heen. (wordt de saus te dik voeg dan wat water toe).
Op het laatste moment schaaf je plakken van de courgette en snijd je van de overgebleven courgette blokjes, en ook deze blokjes voeg je toe aan de saus.

- Maak als de saus bijna klaar is de bechamel. Smelt de boter en voeg de bloem toe. De roux moet je een paar minuten bakken en wit uitslaan bij het omscheppen, zo gaart het. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer goed door. Breng de bechamel op smaak door parmezaanse kaas (of andere kaas), peper, zout en een laurierblad toe te voegen.

Lasagne opbouwen:
Een dun laagje saus op de bodem van een ovenvaste schaal, hierop de lasagnebladen. Dan een dikkere laag saus daaroverheen, afdekken met plakken courgette en insmeren met een beetje bechamelsaus hierboven op lasagnebladen en weer van vooraf aan beginnen etc. etc. Eindigen met de vleessaus en afdekken met aluminium en in een voorverwarmde oven van 180 graden zetten. Na +- 25 minuten de geraspte kaas erover heen strooien en nog 10 minuten in de oven zetten. De lasagne 15 minuten laten afkoelen buiten de oven voor dat je het opdient (zo krijg je de mooiste porties geserveerd).

Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij thuis doen

Serveertip

Bestrooi de lasagne met stukjes/plakken mozerella in plaats van geraspte kaas (je krijgt zo net een andere smaak en textuur).

Voeg af en toe wat plakjes salami toe tussen de opgebouwde lagen lasagne.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hildehurkmans123 avatar
hildehurkmans123

Doorsturen

Home Recepten