Gevulde Hasselback aardappelen

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2016
  • Gevulde Hasselback aardappelen

    Gevulde Hasselback aardappelen

    Gevulde Hasselback aardappelen

  • Gevulde Hasselback aardappelen

    Gevulde Hasselback aardappelen

    Gevulde Hasselback aardappelen

Op zoek naar een origineel recept met aardappelen? Dan moet je dit zeker eens proberen! Dit Zweedse gerecht komt oorspronkelijk van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 aardappelen
8 plakken bacon
50 gram boter
150 gram cheddarkaas
bosje bieslook
125 milliliter zure room
olijfolie
zout/peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1005,77 kcal
Koolhydraten 30,54 g
Eiwitten 50,35 g
Vetten 74,79 g

Bereidingswijze

Snijd plakjes in de aardappelen maar snijd deze niet helemaal door zodat de onderkant van de aardappel aan elkaar blijft zitten. Verdeel klontjes boter tussen de plakjes, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de aardappelen 30 minuten.

Bak het vet uit de bacon totdat de plakjes slinken en krokant zijn. Verdeel de stukjes bacon tussen de plakjes aardappel en rasp de cheddarkaas eroverheen. Bak de aardappelen nog eens 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en goudbruin begint te kleuren. Garneer met wat zure room en bieslook.

Bron

http://www.byrontalbott.com/

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

poebeerr avatar
poebeerr 27-10-2017

Aardappel anders, maar dan anders.Dankjewel voor je recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten