Gevulde Hasselback aardappelen
- Scandinavisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 19-05-2016
Op zoek naar een origineel recept met aardappelen? Dan moet je dit zeker eens proberen! Dit Zweedse gerecht komt oorspronkelijk van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd.
Ingrediënten 2 personen
4 aardappelen8 plakken bacon
50 gram boter
150 gram cheddarkaas
bosje bieslook
125 milliliter zure room
olijfolie
zout/peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1005,77 kcal |
Koolhydraten | 30,54 g |
Eiwitten | 50,35 g |
Vetten | 74,79 g |
Bereidingswijze
Snijd plakjes in de aardappelen maar snijd deze niet helemaal door zodat de onderkant van de aardappel aan elkaar blijft zitten. Verdeel klontjes boter tussen de plakjes, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de aardappelen 30 minuten.
Bak het vet uit de bacon totdat de plakjes slinken en krokant zijn. Verdeel de stukjes bacon tussen de plakjes aardappel en rasp de cheddarkaas eroverheen. Bak de aardappelen nog eens 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en goudbruin begint te kleuren. Garneer met wat zure room en bieslook.
Bron
http://www.byrontalbott.com/
Laatste reacties
Aardappel anders, maar dan anders.Dankjewel voor je recept.