1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Hasselback aardappelen
  5. Gevulde Hasselback aardappelen

Gevulde Hasselback aardappelen

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2016

Ingrediënten 2 personen


4 aardappelen
8 plakken bacon
50 gram boter
150 gram cheddarkaas
bosje bieslook
125 milliliter zure room
olijfolie
zout/peper



Gevulde Hasselback aardappelen
Gevulde Hasselback aardappelen
Gevulde Hasselback aardappelen
Gevulde Hasselback aardappelen

Op zoek naar een origineel recept met aardappelen? Dan moet je dit zeker eens proberen! Dit Zweedse gerecht komt oorspronkelijk van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd plakjes in de aardappelen maar snijd deze niet helemaal door zodat de onderkant van de aardappel aan elkaar blijft zitten. Verdeel klontjes boter tussen de plakjes, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de aardappelen 30 minuten.

Bak het vet uit de bacon totdat de plakjes slinken en krokant zijn. Verdeel de stukjes bacon tussen de plakjes aardappel en rasp de cheddarkaas eroverheen. Bak de aardappelen nog eens 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en goudbruin begint te kleuren. Garneer met wat zure room en bieslook.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Http://www.byrontalbott.com/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top