Postelein stamp met panir

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Postelein stamp met panir

    Postelein stamp met panir

    Postelein stamp met panir

Panir of paneer leerde ik kennen via de Krat. Wat is dat lekker zeg! Supervega product. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 zakjes Winterpostelein, (1 zakje = 100 gram)
2 pakjes paneer (Let op de 3 pers krijgt er maar 1!)
400 gram wortelpeterselie
1 kilo kruimige aardappels
175 ml creme fraiche / 125(!!) ml / 100 ml / 50 ml

olijfolie
peper/zout
½ tl kerriepoeder
½ tl paprika poeder
1 el sojasaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappels en de wortelpeterselie en snij in stukjes van gelijke grootte. Zet op in een pan met water en zout en kook gaar in 15 minuten.
Snij de paneer in blokjes van 1 bij 1 cm. Bestrooi ze met een beetje zout, peper, de kerriepoeder en de paprikapoeder.
Verhit in een koekenpan wat olie (maak het flink heet!) en bak daarin de blokjes paneer mooi bruin.
Blus af met de sojasaus, hussel even goed om en houd warm.
Was ondertussen de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge.
Giet de aardappels en wortelpeterselie af en stamp fijn met de crème fraiche. Maak op smaak met peper en zout en roer er voorzichtig de winterpostelein door.
Serveer direct met de paneer.

Bron

https://www.dekrat.nl/nl/recepten-uit-de-krat/stamppot-wortelpeterselie-en-winterpostelein-met-blokjes-paneer

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tessavenker avatar

Doorsturen

Home Recepten