Gnocchi met artisjok en parmezaanse kaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2016
  • Gnocchi met artisjok en parmezaanse kaas

    Gnocchi met artisjok en parmezaanse kaas

    Gnocchi met artisjok en parmezaanse kaas

Gnocchi Artisjokkie!
Dit heerlijke gerecht heb ik ooit met een vriendinnetje gemaakt en sindsdien is het onze favoriet! Wanneer je op zoek bent naar een gerecht dat een écht comfort-food gehalte heeft dan zoek je dit heerlijke recept. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram gnocchi
200 gram spekblokjes
2 tenen knoflook
2 sjalotjes
1 dikke prei
500 gram kastanjechampignons
400 gram artisjokharten
200 ml kookroom
Geraspte parmezaanse kaas
Tijm
Peper & zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 618,51 kcal
Koolhydraten 62,52 g
Eiwitten 23,56 g
Vetten 28,66 g
Benodigdheden
Ovenschaal, wokpan, steelpannetje

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook ondertussen de gnocchi voor 2 min. gaar in een steelpannetje. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit een hapjespan en bak hierin de spekblokjes goudbruin. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook en prei fijn. Bak de knoflook, de sjalotjes en de prei in een wokpan met wat olijfolie gaar. Voeg de in blokjes gesneden champignons toe en bak 5 min. Schep regelmatig om.

3. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd ze in stukjes. Voeg de artisjokken en room toe aan de pan. Warm dit 2 min. mee en breng op smaak met peper, zout en tijm. Neem de pan van het vuur en schep de gnocchi, de spekjes en wat geraspte kaas erdoor. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi nog wat extra kaas over de bovenkant. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

4. Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hildameisters avatar
hildameisters 04-07-2016

Ik heb dit recept vandaag gemaakt. Het was heerlijk. Ik heb alleen de room vervangen door verse kruidenkaas omdat mijn dochter geen room kan verdragen. Maar het was helemaal op en zeker voor herhaling vatbaar.

Jammtien avatar
Jammtien 25-05-2016

hoi! gerookte zalm is zeker een optie, heb het zelf nog niet geprobeerd, dus hoor graag hoe dat bevalt. Ik zou denk ik wel de gerookte zalm pas op het bord toevoegen omdat het anders in de oven wel flink gaart.

Recent avatar
Recent 25-05-2016

Lijkt me een lekker recept. Ik ga het zeker proberen. En.. Vegavisje als ik het recept zo lees, kun je het volgens mij met gerookte zalm doen. Lijkt mij idd ook erg lekker.

vegavisje avatar
vegavisje 20-05-2016

Zou dit ook kunnen met gerookte zalm denk je?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten