Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Rabarber-aardbeien Cheesecake

Rabarber-aardbeien Cheesecake

Door: Jammtien

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2016

Ingrediënten 6 personen


75 gram boter
200 gram volkoren koekjes (verkruimeld)
50 gram ongezouten pistachenootjes (fijngehakt)
350 gram rabarber (in stukjes gesneden)
100 gram aardbeien (in stukjes gesneden)
100 gram witte kristalsuiker
1 vanillestokje
3 eieren
300 gram roomkaas



Heerlijke cheesecake met rabarber en aardbei! Perfect voor in het voorjaar.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een steelpannetje en meng hier de koekkruimels en de helft van de pistachenootjes doorheen. Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het koekmengsel hierin. Druk het mengsel goed aan en verdeel gelijkmatig over de bodem.

Doe de rabarber en twee eetlepels suiker in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit alles zachtjes sudderen totdat de rabarber helemaal gaar is. Giet de rabarber af en laat de stukjes uitlekken. Bewaar het kookvocht, want dit kun je later gebruiken als siroop voor over de taart!

Meng de roomkaas, de suiker en het merg uit het vanillestokje met een keukenmixer tot een glad geheel.
Voeg één voor één de eieren toe en meng dit door elkaar. Meng de stukjes rabarber en de stukjes aardbei door het roomkaasmengsel en giet het op de bodem. Tik de vorm een paar keer stevig op het aanrecht om eventuele luchtbelletjes te laten ontsnappen. Zet de taart voor ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

De taart is klaar als de bovenkant lichtbruin is, de zijkanten stevig zijn en het midden nog lobbig is. Je kunt met een satéprikker testen of de taart gaar is. Wanneer je deze in de taart kan steken en hij komt er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart ongeveer 30 minuten afkoelen buiten de oven. Bestrooi de taart met de pistachenootjes en zet vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast om volledig te koelen.

Eet smakelijk!

Tags,

Serveertip

Wanneer je de taart serveert kun je het kookvocht van de rabarber gebruiken als saus of siroop.
Breng dit vocht op smaak met eventueel extra citroensap of suiker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jammtien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top