1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Taart
  6. Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta

Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta

Door: wilmiewillemse

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2016

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram (runder)gehakt
- deeg voor hartige taart/quiche (Tante Fanny)
- 400 gram champignons
- 1 prei
- 200 gram feta kaas
- 3 eieren
- 200 gram crème fraiche
- 1 el oregano
- een flinke tak tijm
- peper en zout
- eventueel een beetje peterselie of basilicum om mee te garneren


Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta

Een beetje met ingrediënten goochelen en je hebt weer een andere hartige taart en omdat gehakt, champignons, prei en feta  me wel een lekkere combinatie leek gewoon uitgeprobeerd. Mede door de bodem alvast een beetje voor te bakken en door crème fraiche te gebruiken in plaats van de veel dunnere room krijg je een mooie droge taart die niet wegdrijft van het vocht.
Je kunt het jezelf makkelijk maken door kant en klaar deeg te gebruiken voor quiche/ hartige taart. Tegenwoordig hebben ze die ook voortaan in het rond, hetgeen nog gebruiksvriendelijker is.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Boter de quichevorm (bakvorm) in en doe het deeg in de vorm.
- Zet deze alvast in de oven op 200 graden om voor te bakken. Je kunt dit gewoon doen terwijl je de oven voorverwarmd. 10 tot 15 minuten.
- Intussen bak je het gehakt rul, voeg oregano, tijm, peper en zout toe.
- Doe er dan de fijngesneden champignons en prei bij en meng alles goed doorelkaar. Laat dit nog even sudderen of roerbakken.
- Klop intussen de eieren met de crème fraiche, verkruimel de feta en meng deze door het mengsel.
- Doe het gehakt/groetenmengsel over de voorgebakken bodem en doe daar het ei/crème fraiche/feta mengsel overheen.
- Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 40 minuten op 200 graden.
- Garneer eventueel met een beetje peterselie of basilicum.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Lekker om hier een frisse salade bij te eten.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top