1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Tompouce van wentelteefjes

Tompouce van wentelteefjes

  • Wereld, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2016

Ingrediënten 4 personen


8 sneden witbrood
100 gram suiker
200 mL slagroom
1 tl. custard
2 eigeel
2 eiwit plus 2 eieren
50 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
33 gram bloem
250 mL melk
melk, eieren, kaneel en suiker


Verder heb je nodig


Gewone pan x2
bakpan
uitsteekvormpje doorsnede 3 cm
spatel
houten lepels


Tompouce van wentelteefjes
Tompouce van wentelteefjes

Ik pas recepten vaak aan zodat ze bij mijn gezin passen. Dit is weer een aangepast recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- begin met de bakkersroom, deze kan hierna afkoelen
- Doe 2 eidooiers met 50 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker in een pan
- Mix dit tot het een dikke romige creme is. (Ik gebruik hier een vork voor)
- Roer hier vervolgens 33 gram bloem langzaam doorheen, roeren tot volledig opgenomen in mengsel!
- Roer hier vervolgens met dezelfde vork de 250 mL melk door.
- Breng het mengsel hierna aan de kook.
- Het mengsel moet nu dik (vergelijkbaar met een dikke vla) worden, dit duurt even, in de tussentijd goed roeren.
- Zet de pan met de room nu in een flinke bak koud water, zodat het kan afkoelen.
- Vergeet tijdens het af koelen niet te roeren, dit voorkomt klontering.
- Nu kan de bakkersroom aan de kant worden gezet voor later.

Vervolgens ga ik verder met de saus voor bij de tompouce.
- Laat 60 gram suiker karamelliseren in een pan.
- Haal de pan van het vuur.
- Blus dit vervolgens af met 190 mL slagroom (PAS OP, dit kan gaan koken!)
- Mix dit goed door elkaar.
- Plaats de pan terug op het vuur en laat de suiker goed oplossen in de slagroom, dit kan even duren.
- Mix ondertussen de laatste 10 mL slagroom met een theelepel custard, zodat de klontjes verwijderd worden.
- Giet het slagroom custard mengsel bij het suiker slagroom mengsel, goed roeren!
- Bind het mengsel zo (het word iets dikker)
- De saus kan je nu apart zetten tot gebruik

Nu werk ik aan het bakken van de wentelteefjes
- Doe melk, eieren en kaneel in een kom, ik gebruik 2 eieren en een eiwit, ongeveer 100 mL melk en 1,5 eetlepel kaneel.
- Mix dit samen.
- Doop nu de boterhammen in het mengsel (beide kanten)
- Bak deze boterhammen (zal ruiken als pannenkoeken)
- Leg ze even ter iets afkoelen op een bord of plank.
- Vervolgens steek je rondjes uit de boterham met het uitsteekvormpje.

Het geheel samenvoegen
- Begin met een schijfje wentelteefje op de bodem
- Spuit hier of schep hier bakkersroom op (een dikke laag)
- Leg een ander schijfje wentelteefje hierop
- Strooi een beetje suiker eroverheen
- Sprenkel wat saus over het serveer bordje


Serveertip

Kan ook geserveerd met ijs, of nootjes, of wat u zelf lekker vind.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Panda_Love


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Panda_Love
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top