1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Tompouce van wentelteefjes

Tompouce van wentelteefjes

Door: Panda_Love

  • Wereld, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2016

Ingrediënten 4 personen


8 sneden witbrood
100 gram suiker
200 mL slagroom
1 tl. custard
2 eigeel
2 eiwit plus 2 eieren
50 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
33 gram bloem
250 mL melk
melk, eieren, kaneel en suiker


Verder heb je nodig


Gewone pan x2
bakpan
uitsteekvormpje doorsnede 3 cm
spatel
houten lepels

Tompouce van wentelteefjes
Tompouce van wentelteefjes

Ik pas recepten vaak aan zodat ze bij mijn gezin passen. Dit is weer een aangepast recept.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- begin met de bakkersroom, deze kan hierna afkoelen
- Doe 2 eidooiers met 50 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker in een pan
- Mix dit tot het een dikke romige creme is. (Ik gebruik hier een vork voor)
- Roer hier vervolgens 33 gram bloem langzaam doorheen, roeren tot volledig opgenomen in mengsel!
- Roer hier vervolgens met dezelfde vork de 250 mL melk door.
- Breng het mengsel hierna aan de kook.
- Het mengsel moet nu dik (vergelijkbaar met een dikke vla) worden, dit duurt even, in de tussentijd goed roeren.
- Zet de pan met de room nu in een flinke bak koud water, zodat het kan afkoelen.
- Vergeet tijdens het af koelen niet te roeren, dit voorkomt klontering.
- Nu kan de bakkersroom aan de kant worden gezet voor later.

Vervolgens ga ik verder met de saus voor bij de tompouce.
- Laat 60 gram suiker karamelliseren in een pan.
- Haal de pan van het vuur.
- Blus dit vervolgens af met 190 mL slagroom (PAS OP, dit kan gaan koken!)
- Mix dit goed door elkaar.
- Plaats de pan terug op het vuur en laat de suiker goed oplossen in de slagroom, dit kan even duren.
- Mix ondertussen de laatste 10 mL slagroom met een theelepel custard, zodat de klontjes verwijderd worden.
- Giet het slagroom custard mengsel bij het suiker slagroom mengsel, goed roeren!
- Bind het mengsel zo (het word iets dikker)
- De saus kan je nu apart zetten tot gebruik

Nu werk ik aan het bakken van de wentelteefjes
- Doe melk, eieren en kaneel in een kom, ik gebruik 2 eieren en een eiwit, ongeveer 100 mL melk en 1,5 eetlepel kaneel.
- Mix dit samen.
- Doop nu de boterhammen in het mengsel (beide kanten)
- Bak deze boterhammen (zal ruiken als pannenkoeken)
- Leg ze even ter iets afkoelen op een bord of plank.
- Vervolgens steek je rondjes uit de boterham met het uitsteekvormpje.

Het geheel samenvoegen
- Begin met een schijfje wentelteefje op de bodem
- Spuit hier of schep hier bakkersroom op (een dikke laag)
- Leg een ander schijfje wentelteefje hierop
- Strooi een beetje suiker eroverheen
- Sprenkel wat saus over het serveer bordje


Tags, ,

Serveertip

Kan ook geserveerd met ijs, of nootjes, of wat u zelf lekker vind.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Panda_Love
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top