cassoulet van mosselen, stukjes verse kabeljauw, zalm

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-06-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
24 schoongewassen mosselen
200 gr fijne vis in stukjes van /-3 cm
50 gr Hollandse garnalen
100 gr diepvriestuinboontjes
150 gr kleine broccoliroosjes
1/2 liter (zelfgetrokken) visbouillon
3 dl room
1 dl witte wijn
2 eetlepels olijfolie
4 sjalotjes
1 teen knoflook
verse dille
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en fruit ze in 1 eetlepel olijf-
olie.
Voeg de room, de bouillon en de witte wijn toe en laat het tot de helft
inkoken.
Was de broccoli en haal de velletjes van de ontdooide tuinboontjes.
Blancheer de groenten 2 minuten.
Bak de vis in 1 eetlepel olijfolie 1 minuut aan.
Kook de mosselen in de saus tot ze opengaan, voeg dan de groenten en de
vis toe en verwarm die even mee.
Dien de cassoulet op in voorverwarmde diepe borden en voeg op het laatst
de garnalen en de fijngesneden dille toe.

Laatste reacties

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 03-10-2012

Prachtig idee om nog eindeloos over te "denk-proeven" en te experimenteren. dank je , Roger

professoroud avatar
professoroud 02-10-2012

Ik had gekookte mosselen over en zocht naar iets leuks om ermee te doen. In de vriezer altijd wel visjes. Dit is een super lekker en makkelijk te maken recept. Alleen met tuinboontjes (ook uit de vriezer) gemaakt, maar kan ongetwijfeld met van alles zowel qua vis als qua groente. HEERLIJK echt om te onthouden!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten