Stamppotje van zevenblad

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2016
  • Stamppotje van zevenblad

    Stamppotje van zevenblad

    Stamppotje van zevenblad

Voor dit stamppotje kun je ingrediënten al wandelend bij elkaar plukken! Pluk de verse bladeren van zevenblad, kies de bladeren die er fris uitzien. 

Ben niet bezorgd dat je de planten benadeeld. In tegendeel, Zevenblad is onuitroeibaar.  

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 kg aardappels
500 gr zevenblad
Boter
Melk
Zout
Peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stamper

Bereidingswijze

Zet het zevenblad in koud, zout water (dat dood insecten etc, die zinken dan naar de bodem). Spoel het zevenblad daarna nog 1 of 2 keer in gewoon water.
Snijdt het in smalle reepjes.

Schil en was de aardappels. Kook ze met wat zout. Giet ze af als ze gaar zijn,
Stamp de aardappelen zo dat je nog wel wat stukken aardappel kunt terugvinden
Voeg een klont boter en een scheut melk toe, zodat een smeuïge maar geen natte structuur ontstaat.

Voeg het zevenblad toe aan de puree en roer het goed door.
Maak op smaak met peper en zout.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten