1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Hartige tempé blokjes

Hartige tempé blokjes

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2016

Ingrediënten 4 personen


Tempé
zout
witte peper
knoflookpoeder
olie


Verder heb je nodig


Koekenpan


Gebakken tempé
Gebakken tempé

Lekker hartig en knapperig. Ik houd van salades als lunch en ook van hartig. Dan zou je zeggen: spekblokjes!  Maar dat wil ik niet. Dit is een lekker en gezond knappertje. Ook voor bij de boerenkool en zo.

Ik maak lekker een weekvoorraadje. Wel zo gemakkelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijdt tempé in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm.
Marineer de blokjes ca. 0,5 uur in een mengsel van de zout, peper en knoflookpoeder. Voeg wat olie bij, zodat de kruiden zich kunnen hechten aan de tempé.
Bak vervolgens de blokjes in nog wat olie in een koekenpan op een gematigd vuur, gedurende ca. 15 minuten.

Ben niet bezorgd als de blokjes nog zacht zijn, ze worden knapperig zodra ze afkoelen. Het is een beetje gevoel krijgen..

Serveertip

Je kunt natuurlijk experimenteren met je eigen kruidenmengsel. Ik vind (gerookt) paprikapoeder ook erg lekker.
Je kunt ook tofu gebruiken. De structuur is dan wat fijner.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sipreana


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sipreana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top