Ze vallen van t botje : Indische spareribs

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-05-2016

Heerlijke zoet-pittige spareribs die na zo'n lang warm bad echt wel vanzelf van hun 'stokkies' gaan..Ze hebben wel wat tijd nodig, maar eenmaal op tafel ben je dat snel vergeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg mooie spareribs van een goeie slager

De marinade:
4 dl warme ontvette runderbouillon
3 dl zoete ketjap
1 dl zoute ketjap
1 dl gembersiroop
1 grote rode peper, in fijne ringetjes
4 teentjes knoflook, fijngesneden
bosje fijngesneden bieslook

klontje boter om aan te braden



Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1089,90 kcal
Koolhydraten 72,84 g
Eiwitten 80,78 g
Vetten 52,26 g
Benodigdheden
mengkom
grote schaal voor marineren
afdek- of alufolie
grote braadpan(nen)

Bereidingswijze

Meng alles voor de marinade goed onderelkaar en leg hier de spareribs in.
Laat ze afgedekt een nacht hierin marineren op een koele plek.

Haal het vlees uit de marinade, laat iets uitlekken maar bewaar de marinade.
Verwarm de boter en de olie en leg de spareribs voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten bruin.
Giet er de marinade op en laat de ribs op een klein pitje zo'n 3 uur sudderen.
Als het vlees van de botjes valt is het tijd om de pan naar tafel te brengen en te gaan Smullen.
Eet smakelijk, enne je mag er vieze vingertjes van krijgen!

Bron

Familiereceptje

Serveertip

Stokbroodje erbij, kommetje met warm citroenwater en servetjes voor jouw 10 geboden..

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 16-05-2016

Hoi Wilmie, ik heb ze idd zo vanuit de pan op tafel, maar nog ff een tikkie op de bbq of onder de grill voor dat krokante is natuurlijk ook lekker! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

keukenprins71 avatar
keukenprins71 16-05-2016

Hoi Laura, misschien in een stevige soeppan? Lukt ook hoor! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 15-05-2016

Hoi Erwin. Moeten de spareribs nog op de bbq of onder de grill voor een krokant laagje ofzo? Of gaan ze zo vanuit de pan op het bord? Lijkt me erg lekker daarom neem ik ze van je mee. Groetjes van Wilmie _O_

ArualB avatar
ArualB 14-05-2016

De grote braadpannen wordt lastig maar ik neem hem toch mee. Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten