Groene asperges met kwarteleieren, morilles en parmezaan
- Internationaal, Bijgerecht
- 20-30 min.
Heerlijk gerecht van groene asperges. Groene asperges zijn de jonge scheuten van de aspergeplant. Het zijn rechte, vlezige stelen en hebben een lichtgroene kleur. Het topje van de aspergestengel is over het algemeen stevig en gesloten qua structuur.
Benieuwd hoe Sieberen dit heerlijke gerecht maakt? Bekijk zijn vlog op de Smulweb Youtube.
Bereidingswijze
Snijd de kontjes van de asperges en kook voor 3 minuten gaar. Koel daarna in ijswater volledig af.
Kook de kwarteleieren voor 4 minuten en laat ze schrikken in koud water.
Pel de eieren in lauw water en snijd ze vervolgens doormidden.
Voor de saus:
Kook de aspergekontjes in water.
Giet af en doe hier de kippenbouillon, het sjalotje, de room, de morilles en de boter bij.
Meng voorzichtig totdat er een soepele saus ontstaat.
Doe nu wat boter in de pan en bruis deze uit, bak hierin de gekookte asperges en leg deze op een schaal.
Bak vervolgens de morilles in dezelfde pan samen met de lamsoren. Leg ook deze op de schaal.
Maak het gerecht af met de geraspte parmezaanse kaas en de kwarteleitjes.
Eet smakelijk!