Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-05-2016
  • Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

    Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

    Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

  • Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

    Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

    Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

  • Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

    Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

    Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

  • Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

    Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

    Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

  • Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

    Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

    Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus

Wat gekookte pasta over in de koelkast. Een paprika die op gebruik lag te wachten en een bekertje zure room dat per ongeluk gekocht was.
Zo ontstond dit heerlijke pastagerecht.
Met als bijkomend voordeel......heel snel  klaar.
We vonden dit zo lekker dat ik het (zelf verzonnen)-recept zeker wilde bewaren.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram pasta (ik heb fusili gebruikt)
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
3 lente-uitjes (schoongemaakt, in ringetjes gesneden)
1 rode paprika (ik heb de paprika geschild zodat ik hem beter kan verdragen) in blokjes gesneden
1/2 courgette (gewassen in kleine blokjes gesneden)
eventueel een scheutje cognac of droge witte wijn (is niet noodzakelijk, wel lekker)
plm. 150 gram gerookte kipfilet in blokjes gesneden
1 bekertje zure room (200 ml)
1 theelepeltje suiker
1 eetlepel tomatenpuree
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder (mild)
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
basilicum om te garneren
vers geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan om de pasta te koken
wok

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de lenteuitjes, knoflook en blokjes courgette plm. 3 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee(zo verdwijnt het zure van de tomatenpuree)
Voeg de blokjes paprika en gerookte kipfilet toe en bak heel even (2 minuten) mee.
Blus af met de cognac of witte wijn.
Doe de zure room erbij en verwarm nu alles. (De zure room mag niet aan de kook komen, want dan gaat het schiften !).
Maak de saus op smaak met peper, zout, paprikapoeder(s), cayennepeper en wat suiker.
Meng de pasta door de saus. Verwarm het geheel nog even goed door.
Garneer de pasta met basilicum en geraspte kaas (zie foto's).

Serveertip

Lekker met een salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 17-03-2018

Dank je wel Jos voor je hele leuke reactie bij mijn recept. Goede tip om de paprika's te roosteren en dragon toe te voegen. Krijg je weer een wat andere smaak. Hartelijke groet, Petra

josevangelder avatar
josevangelder 13-03-2018

Hallo Petra, ik maak deze pasta regelmatig, echt heerlijk. Wel rooster ik de paprika's (ik gebruik er 2) en ontvel ze. Ook voeg ik een beetje dragon toe aan de saus. Super fijn recept!

pwiggers avatar
pwiggers 30-08-2016

Dank je wel poebeerr. Graag gedaan. Soms gaat er gewoon iets mis op Smulweb. Maar bedankt dat je het nogmaals probeerde.

poebeerr avatar
poebeerr 30-08-2016

Heee,mijn reactie is verdwenen of niet aangekomen. Nou ja, nog maar 's dan: bedankt voor je heerlijke recept.

pwiggers avatar
pwiggers 29-07-2016

Leuk om te horen parel62 dat de pastschotel zo in de smaak is gevallen. Bedankt voor de foto en je reactie. Ook arualB bedankt voor het meenemen.

ArualB avatar
ArualB 11-07-2016

Ik heb hem nou een paar keer voorbij zien komen. Nu toch maar opgeslagen. Dank je wel voor het delen.

parel62 avatar
parel62 10-07-2016

@Petra zie foto heb je heerlijke pastaschotel geprobeerd gisteren, Het was heerlijk ! Heb wel gewone kipfilet gebruikt en deze gerookt .En wat jammer was kon hier in elke supermarkt geen gerookte paprika vinden buhhh.Moet ik toch elders in een grotere stad naar op zoek.Een hele courgette en wat verse kleine tomaatjes en 2 kleine paprika's ben erg van verse groenten hihhihi. Deze schotel ga ik zeker nog vaker maken !!!

pwiggers avatar
pwiggers 02-06-2016

Graag gedaan Fransine. Bij ons ook hoor!

fransine avatar
fransine 01-06-2016

Van de week gegeten, heerlijk, een blijvertje! bedankt !

pwiggers avatar
pwiggers 27-05-2016

Ik heb ooit van Cas Spijkers (kok en helaas overleden) gehoord dat het schillen van de paprika's helpt als je last hebt van paprika's en sinds die tijd doe ik het altijd. Dank je wel voor je reactie CeAn4.Eet smakelijk volgende week.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten