1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Europese keuken
  5. amuserendeamuse

amuserendeamuse

  • Europees, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2016

Ingrediënten 4 personen


Bonbon van fricandeau met truffel saus :
4 plakken fricandeau , super dun gesneden
2 el truffel mayonaise
1 el lauw water
1 tl citroensap
gemengde sla gesnipperd
pistache nootjes

mosterdshotje:
1/2 prei alleen wit
1 el knoflookpasta
1 sjalot
15 gr. boter
15 gr. bloem
500 ml. kippenbouillon
1 glas droge witte wijn
1/2 dl slagroom
2 el dijonmosterd
1/2 tl suiker
1 el gebakken spekblokjes

sherrygamba,s:
12 gekookte grote gamba,s liefst met staart
4 blaadjes little gem sla
3 el mayonaise
1 el curry ketchup
1/2 tl tabasco
2 el sherry medium dry
1 el kerrie poeder





Verder heb je nodig


Kookpan
keukenmachine
zeef
4 amuse lepels
8 amuse glaasjes
4 langwerpige bordjes voor serveren
4 stukjes plasticfolie van 10 bij 10 cm


amuserendeamuse
amuserendeamuse

Ook nooit een keuze kunnen maken als je uit eten bent ? gelukkig heeft mijn favo eettent ( en gelukkig steeds meer ) altijd zon trio, zodat je niet hoeft te kiezen, altijd goed combinerende kleine hapjes. en vaak zo lekker dat je eigenlijk 2 voorgerechten wilt bestellen.
herkaanbaar?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bonbon van fricandeau met truffel saus:
Leg de plakken fricandeau elk op 1 van de stukjes plasticfolie ( smeer desnoods in met wat olie tegen plakken )
schep er een ruime tl. sla op vouw dicht , en draai vervolgens het plastic eromheen , strak als een bonbon, let op dat het bolletje niet te groot is, het moet makkelijk en in 1 hap te eten zijn .
meng nu de mayo, water, en citroensap tot een dunne saus .
hak de pistache nootjes grof , pel het plastic van de bolletjes, leg op je lepel , schenk er wat saus over, besprenkel met wat nootjes, de lepel komt in het midden van de 2 glaasjes.

mosterdshotje:
snipper sjalot en prei, smelt de boter en fruit aan , voeg knof toe, schep goed door .
voeg bloem toe en laat even garen op laag vuur . voeg bouillon toe, kook voor 5 min.
voeg nu room, wijn , suiker en mosterd toe , roer goed . kook in tot gewenste dikte.
maal de spekblokjes tot grof paneer.
zeef de soep ,
serveer in de glaasjes , en besprenkel met spek paneer.
soep kun je van te voren maken, dan opwarmen, maar niet meer laten koken, spekjes , droog in een trommel bewaren buiten de koelkast, max 1 dag.

sherry garnalen:
meng de ingrediënten voor de saus , gebruik op kamer temp.
bestrooi de gamba,s met wat kerrie poeder aan beide zijden.
druk nu 1 blaadje sla in elk glaasje , goed aandrukken , maar moet over de rand uitsteken op een aantal plaatsen.
hang nu de gamba in het glas, 3 per glas , staart over de rand. en schep een flinke lepel saus in het glas.
bestrooi de staarten voor de kleur met nog wat kerrie.


Serveertip

Maak de soep extra fancy , neem 3/4 en houd apart , los een half gelatine blaadje op in water , los daarna op in de resterende soep , zet je staafmixer erin en schuim op tot stevig, vul je glaasjes met je soep, lepel het schuim er boven op.
paneer of gebruik tempura beslag voor je gamba,s , serveer warm .
vul de fricandeau met wat tonijn en sla ,

Bron

Combinatie en fricandeau eigen, mosterdsoep ah, sherry garnalen ah, aangepast naar amuses met iets andere ingredienten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top