1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. BBQ fun Beer Can Chicken

BBQ fun Beer Can Chicken

Door: hans3333

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-05-2016

Ingrediënten 4 personen


Hele kip voor 4 personen
1 1/2 el. sweet smoked paprika ( rode blikjes bij de app )
1/2 el.hot smoked paprika
1/2 tl.chilli vlokken
2 el. Dijon mosterd
1 el rode wijn azijn
sap van 3 limoenen
sap van 3 citroenen ( kleintjes )
5 el. olijf olie
1 bol knoflook gepeld
0,5 liter blik leffe blond , half vol,


Verder heb je nodig


Bbq met deksel , op briketten , geen idee wat een gas bbq doet qua temperatuur )
grote stevige plastic zak voor marineren


Dit is gewoon fun, lekker en een show off op je bbq feestje.
beer can of beer butt chicken.
perfect gegaarde pittige kip.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade, behalve de olie en knoflook , in een kom tot een mooie pasta, giet in een zak , groot en stevig genoeg voor een hele kip .
voeg de kip en olie toe, sluit de zak goed en schud voorzichtig, marineer zo lang mogelijk .met tussen door weer in masseren
zorg dat je bbq heet is , de briketten wit gloeiend en geen vlammen.
pel de bol knoflook, snijdt in 2en en stop in de kip ( zijn kont ja ) stop vervolgens het blik tot de helft erin , zodat de kip rechtop kan blijven staan, vouw over de kont wat zilverfolie als bescherming .
sluit het deksel een rooster voor 30 min. check de gaarheid ( liefst met een kerntemp meter ) grill nog indien noodzakelijk 15 min.
serveer met knoflook pof aardappels ( die moeten ongeveer net zolang )
en natuurlijk rechtop op tafel ,

Tags, , ,

Bron

James martin BBC



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top