Heerlijke gehakt rolletjes met kaas/ham prei uit oven
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
Een heerlijk, gemakkelijk te bereiden recept.
Ingrediënten 10 recipe.people
800 gram prei, gewassen en in ringetjes gesneden500 gr gekruid gehakt, , h.o.h.
10 plakken gesneden kaas, extra belegen 48 + (dat zijn denk ik 2 pakjes)
10 plakken achterham (beleg)
1 heel fijn gesnipperde ui
1 ei
1 klein bosje peterselie, zonder de stokjes
1 klein blikje tomaten puree
250 ml. kookroom (flesje van AH)
evt. paprika poeder (ik heb het niet gebruikt)
Benodigdheden
flink grote ovenschaal, ingevet; pan voor de prei; kom om gehakt in te kneden; zeef of vergiet; snijplankjeBereidingswijze
Begin met het koken van de gewassen en in ringetjes gesneden prei. Kook 10 min en laat dan heel goed uitlekken in een vergiet of zeef.
VERWARM DE OVEN VOOR op 200 graden
Pel en snipper de ui heel fijn en haal de stokjes van de peterselie en was die even.
Doe het gekruide gehakt in een flinke kom en kneed er vervolgens de ui, de peterselie en het ei goed door. evt. nog wat paprika toevoegen. Kneed daarna de tomaten puree er heel goed doorheen zodat het redelijk stevig wordt.
Als de prei goed uitgelekt is, dan verdeel je die over de hele bodem van de ingevette ovenschaal
Nu de rolletjes:
(Gebruik hiervoor even een snijplankje om de rolletjes in elkaar te rollen)
Leg eerst een plak kaas op de snijplank
Leg daarop de plak ham
En dan vervolgens een gehakt "worstje)
Rol het goed op en leg in de ovenschaal met de naad naar beneden op de prei
Dit doe je tot de schaal vol ligt.
p.s. ik heb 8 rolletjes gemaakt voor de oven en van de rest van het gehakt heb ik 2 gehaktballen gemaakt en die apart gebakken in een koekepannetje om in te vriezen. lekker voor een andere keer!
En als laatste verdeel je de kookroom over de rolletjes.(alle rolletjes moeten bedekt zijn) En dan 30 min. op de 2e richel van onder in de oven op 200 gr. c.
Let op: als de bovenkant van de rolletjes iets te donker dreigen te worden, dan even met al. folie bedekken.
Bron
aangepast recept van lekker tafelen
Serveertip
Ik heb er een heerlijke, smeuïge aardappel puree bij gemaakt. Echt smullen!