Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Spareribs met honing-rum glazuur

Spareribs met honing-rum glazuur

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2016

Ingrediënten 4 personen


Ribbetjes (ongeveer 1 kg per persoon) Voeg toe aan je boodschappenlijst
2 el Solo vloeibaar
3 el vloeibare honing
1 el mosterd
4 el ketchup
1 mespunt harissa
2 el bruine rum


Spareribs met honing-rum glazuur
Spareribs met honing-rum glazuur
Spareribs met honing-rum glazuur
Spareribs met honing-rum glazuur

Lekkere spareribs voor op de BBQ - reken op 1 kg per persoon - 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe twee eetlepels Solo in een pan en laat ze heet worden op het vuur.
-Voeg er de vloeibare honing, de mosterd, de ketchup en harissa aan toe.
- Warm alles al roerend goed op.
- Meng er op het einde twee eetlepels bruine rum door.
-Laat alles nog even inkoken op het vuur, zodat de alcohol verdampt en alle smaken mooi tot hun recht komen.

-Laat het glazuurmengsel even afkoelen en bestrijk de ribbetjes er royaal mee.
-Rooster de spareribs een tiental minuten boven de withete houtskool van de Barbecue.
-Voor het beste resultaat €" vlees dat sappig is van binnen en lekker krokant aan de buitenkant €"bestrijk je de spareribs best regelmatig met het glazuur tijdens het bakken.

Controleer de gaarheid van het vlees door met een scherp mes naast het botje van een rib te snijden.

Tags

Serveertip

** je kan het ook in de oven maken spareribs instijken met glazuur en dan op 180graden circa 40minuten laten bakken en af en toe insmeren met de glazuur

Bron

Solo recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top