Spareribs met honing-rum glazuur

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2016
  • Spareribs met honing-rum glazuur

    Spareribs met honing-rum glazuur

    Spareribs met honing-rum glazuur

  • Spareribs met honing-rum glazuur

    Spareribs met honing-rum glazuur

    Spareribs met honing-rum glazuur

Lekkere spareribs voor op de BBQ - reken op 1 kg per persoon - 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
ribbetjes (ongeveer 1 kg per persoon) Voeg toe aan je boodschappenlijst
2 el Solo vloeibaar
3 el vloeibare honing
1 el mosterd
4 el ketchup
1 mespunt harissa
2 el bruine rum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe twee eetlepels Solo in een pan en laat ze heet worden op het vuur.
-Voeg er de vloeibare honing, de mosterd, de ketchup en harissa aan toe.
- Warm alles al roerend goed op.
- Meng er op het einde twee eetlepels bruine rum door.
-Laat alles nog even inkoken op het vuur, zodat de alcohol verdampt en alle smaken mooi tot hun recht komen.

-Laat het glazuurmengsel even afkoelen en bestrijk de ribbetjes er royaal mee.
-Rooster de spareribs een tiental minuten boven de withete houtskool van de barbecue.
-Voor het beste resultaat — vlees dat sappig is van binnen en lekker krokant aan de buitenkant —bestrijk je de spareribs best regelmatig met het glazuur tijdens het bakken.

Controleer de gaarheid van het vlees door met een scherp mes naast het botje van een rib te snijden.

Bron

Solo recepten

Serveertip

** je kan het ook in de oven maken spareribs instijken met glazuur en dan op 180graden circa 40minuten laten bakken en af en toe insmeren met de glazuur

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten