Udon noedels met tofu en paprika
- Japans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-05-2016
Dit smakelijke, Japanse gerecht boordevol groente is een lekkere manier om een gezonde avondmaaltijd op tafel te zetten. Het recept komt uit Smult 11, waar je, naast avondmaaltijden, ook snacks en zoete hapjes vindt. Wil jij Smult ook ontvangen? Kijk op www.smult.nl voor de aanbiedingen »
Ingrediënten 4 personen
1 rode peper2 tenen knoflook, geperst
1 el verse gember, geraspt
2 el sweet chilisauce
2-3 el Japanse sojasaus
4 el neutrale olie
300 g tofu naturel, in blokjes van 2-3 cm
2 bosuitjes
400 g udon noedels
1 rode paprika, in lange, dunne repen
1 groene paprika, in lange, dunne repen
1 gele paprika, in lange, dunne repen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 592,80 kcal |
Koolhydraten | 81,64 g |
Eiwitten | 24,88 g |
Vetten | 16,81 g |
Bereidingswijze
1. Snijd de peper in de lengte open, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Meng in een kom knoflook met gember, chilisaus, 2 eetlepels sojasaus en helft van rode peper en olie. Schep de blokjes tofu erdoor en laat ze 15
minuten marineren.
2. Snijd het wit van de bosuitjes in dunne ringetjes en het groen in lange, dunne sliertjes. Leg de groene sliertjes in een zeef en overgiet ze met kokend water. Laat de sliertjes goed uitlekken.
3. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
4. Verwarm een wok op hoog vuur en roerbak de ringetjes bosui met paprika 2-3 minuten. Schep de tofu met marinade erdoor en bak al omscheppend nog 2-3 minuten.
5. Laat de noedels in een vergiet uitlekken en schep ze door het tofumengsel. Warm al omscheppend nog even door en breng op smaak met sojasaus. Serveer in wijde kommen en garneer met sliertjes groene bosui.
Bron
Smult 11
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties