Morsdagskake

  • Scandinavisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-05-2016
  • Morsdagskake

    Morsdagskake

    Morsdagskake

Binnenkort is het moederdag in Nederland, maar in Noorwegen hebben we deze belangrijke dag de tweede zondag in februari al gevierd, gelijk met Valentijnsdag.Voor de moeders in Nederland dit recept van een typische Noorse moederdagtaart. Het is een heel makkelijke taart om te maken, zodat kinderen deze voor hun moeder kunnen bakken.

Deze chocoladetaart moet een dag van te voren gemaakt worden, want nadat de taart gebakken is, moet die in de vorm een nacht in de koelkast staan. (anders valt de taart uit elkaar!) Heb je hier geen tijd voor, laat dan de taart afkoelen, en zet hem in de vorm een paar uur in de vriezer.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 gram ongezouten roomboter
100 gram donkere chocolade (70% cacao)
100 gram lichtere chocolade (45% cacao)
250 gram suiker
5 eieren
1 eetl bloem
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter langzaam in een middelgrote pan. Voeg de chocolade in stukjes toe en roer totdat alle chocolade gesmolten is. Haal de pan van de warmtebron en voeg de suiker toe. Laat het nu geheel afkoelen en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Gebruik hiervoor een metalen garde. Roer tot je een glad en glanzend chocoladebeslag hebt. Voeg tenslotte de bloem toe (roer met een likkepot de bloem door het beslag).

Doe het beslag over in een ronde vorm (diam 20 cm) voorzien van bakpapier op de bodem. Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven (180 graden C) in 22-25 minuten gaar. Beslist niet langer, want de taart moet namelijk een kleverige en konfekt-achtige structuur krijgen. De taart is nog niet gaar van binnen, maar dat moet ook.

Haal de taart uit de oven, laat afkoelen en zet de taart in de vorm dan een nacht in de koelkast.

Serveertip

Voor het serveren kun je de taart bestrooien met wat cacaopoeder, of met een toef slagroom en aardbeien.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 09-05-2016

Leuk en lekker recept. Komt in mijn kookboek. Bedankt. Groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten