Kipsalon
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Kapsalon, wie kent het culturele erfgoed uit Rotterdam niet?! Tegenwoordig is de Kipsalon, de gezonde(re) variant op de kapsalon, ook een ‘hype'.
Ingrediënten 2 personen
2 stuks kipfilet400 gram krieltjes
100 gram ijsbergsla
1/3 komkommer
2 tomaten
knoflooksaus
handjevol geraspte kaas
1,5 theelepel kipkruiden
chilipoeder, peper en zout naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 392,75 kcal |
Koolhydraten | 38,15 g |
Eiwitten | 38,85 g |
Vetten | 8,35 g |
Bereidingswijze
Zet de oven op voorverwarmen, hete lucht - 200 graden. Verwarm boter in een grote koekenpan en verdeel de aardappeltjes in de pan. Bak de aardappeltjes gaar en goudbruin in circa 10 minuten, zodat er een klein korstje rond de aardappelblokjes ontstaat. Als de aardappeltjes gaar zijn, schep je deze in een ingevette ovenschaal.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en breng ze op smaak met wat peper, zout , kipkruiden en chilipoeder. Verwarm een andere koekenpan met een scheutje olie erin en bak hierin de kip gaar en verdeel ze vervolgens over de aardappeltjes in de ovenschaal.
Strooi tot slot een handje geraspte kaas over de ovenschaal en laat de kaas smelten in de oven (ca. 5 a 10 minuten).
Snijd de komkommer, tomaat en ijsbergsla fijn. Als de kaas gesmolten is haal je de schaal uit de oven en verdeel je de salade over de ovenschaal samen met wat knoflook saus. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de komkommer en tomaat in kleine stukjes.
Bron
http://debontekeuken.com/kipsalon/