Japanse biefstuk salade

  • Japans, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Japanse biefstuk salade

    Japanse biefstuk salade

    Japanse biefstuk salade

Haal een half uurtje voordat je het eten gaat bereiden de biefstuk uit de koeling, zodat deze goed op kamertemperatuur kan komen, wat de smaak ten goede komst.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
1 biefstuk
100 gram sla melange
1/2 rode paprika
3 eetlepels geroosterde sesamdressing
1 eetlepel olie
Peper en zout naar smaak
Ter garnering: sesam zaadjes, verse koriander
Optioneel: 75 gram wakamé (in de supermarktkoeling bij de vis)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de sla en paprika en maak deze goed droog. Maak ze klein en meng het vervolgens met de sesamdressing en eventueel de wakame.
Laat een grote koekenpan goed heet worden op het laag vuurtje. Wanneer deze goed heet is laat je hier wat boter in smelten en bak je de biefstuk totdat deze de gewenste garing heeft bereikt. Kruid de biefstuk met wat peper en zout en laat hem rusten in aluminiumfolie. Na een minuut of 5 snijd je de biefstuk in dunne plakjes en verdeel deze over de salade.

Bron

http://debontekeuken.com/japanse-biefstuk-salade/

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

DeBonteKeukenDBK avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten