1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Friet van knolselderij

Friet van knolselderij

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2016

Ingrediënten 2 personen


1 knolselderij
1 eetlepel paprikapoeder
verse peterselie
peper en zout naar smaak



Friet van knolselderij
Friet van knolselderij

Lekker met zelfgemaakte mayonaise! Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de oven op voorverwarmen, 180 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
Schil de knolselderij en snijd het in de vorm van frietjes.
Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de knolselderij toe en kook je de frietjes ongeveer 3 a 4 minuten. Laat ze vervolgens goed uitlekken in een vergiet of dep ze droog met een doek.
Meng de frietjes met olijfolie en bestrooi ze met wat paprikapoeder. Vermeng alles goed zodat ieder frietje is voorzien van wat olie en paprikapoeder.
Leg de frietjes op het bakpapier en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven. Schep de frietjes na een kwartiertje om.
TIP: Het schillen kan je het beste doen door de knolselderij in plakken te snijden, in dit geval met de dikte van de frietjes. Wanneer je de plakken op een plank legt en de frietjes snijdt, kun je gemakkelijk de schil er vanaf snijden.

Bron

Http://debontekeuken.com/friet-van-knolselderij/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DeBonteKeukenDBK


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DeBonteKeukenDBK
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top