Friszoete aardbeientaart

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-05-2016
  • Friszoete aardbeientaart

    Friszoete aardbeientaart

    Friszoete aardbeientaart

Deze lekkere aardbeientaart is de perfecte combinatie tussen fris en zoet. Het recept komt uit Smult 11, waar naast zoete lekkernijen ook recepten staan voor heerlijke avondgerechten en tussendoortjes. Wil jij Smult ook op de mat ontvangen? Je vindt de meest recente aanbiedingen op smult.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
500 g aardbeien
200 g zachte boter
150 g suiker + 2 el suiker
4 eieren
4 el aardbeienjam
sap en rasp van 1 onbespoten sinaasappel
100 g zelfrijzend bakmeel
100 g amandelmeel
125 ml slagroom
2 el custardpoeder
poedersuiker
verse muntblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Lage taartvorm (Ø 24 cm), ingevet

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Spoel de aardbeien in een vergiet onder koud water. Verwijder de kroontjes en laat de aardbeien op keukenpapier uitlekken.

2. Klop in een kom de boter met 150 g suiker tot een bleke, romige en luchtige crème. Klop ook de aardbeienjam erdoor en vervolgens één voor één de eieren. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen.

3. Klop er ook 2-3 eetlepels sinaasappelsap door en spatel het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel er luchtig door. Doe het beslag over in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

4. Klop in een kom de slagroom met de custard en 2 eetlepels suiker half stijf. Strijk dit mengsel over het taartbeslag uit en duw de aardbeien in het beslag.

5. Bak de taart iets (ongeveer een richel) onder het midden in de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.

6. Laat de taart afkoelen. Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal.

Bron

Smult 11

Serveertip

Garneer met poedersuiker en muntblaadjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 10-09-2016

Oven niet genoeg voorverwarmd misschien? Lieve groet Cecile

desireetonino avatar
desireetonino 10-09-2016

Te grote aardbeien misschien? Ik heb heel kleine aardbeien gebruikt, ging perfect. Grotere aardbeien misschien in plakjes snijden in plaats van halveren.

57ingrid avatar
57ingrid 27-05-2016

Ik had hetzelfde. Ook geen idee waardoor het totaal mislukte. Aardbeien lagen op de bodem en vulling bleef te zacht, ondanks het al langer in de oven laten staan. Jammer inderdaad. Iemand enig idee wat er mis gaat?

mobiel_1334941450 avatar
mobiel_1334941450 08-05-2016

Ziet er heerlijk uit. Voor mij aanleiding deze taart te bakken. TOTAAL MISLUKT. Geen idee waardoor. Alles precies gedaan zoals beschreven. Jammer

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten