1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Indonesische nasi goreng

Indonesische nasi goreng

Door: deonart

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2016

Ingrediënten 4 personen


voor nasi
200 g spekreepjes
150 g schouderham uit blik in kleine reepjes of blokjes
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn
2 cm verse gemberwortel, in kleine reepjes of blokjes
2 verse rode pepers in kleine reepjes of blokjes (ik gebruik altijd mijn eigen "ingemaakte rode pepers")
1 prei in dunne halve ringen
100 g witte kool fijn geschaafd
1 rode paprika in kleine reepjes of blokjes
1 kleine wortel in kleine reepjes of blokjes
100 g taugé
350 g Surinaamse lang-korrelig rijst
kippenbouillon
grof gemalen zwarte peper
klein mespunt ve-tsin (kan ook weggelaten worden)
100 g kleine garnalen uit blik
1 t komijnpoeder
1 t korianderpoeder
1 t sambal oelek
1+1/2 e sojasaus (niet te veel)
1 t zout
1/2 t aromat
1 zakje nasi kruiden in warme water geweekt (hoef niet maar kan als versterking van smaak)
olie voor roerbakken


Indonesische nasi goreng
Indonesische nasi goreng

Dag 2 nog lekkerder, dus maak genoeg!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

KOKEN VAN RIJST:
1. Kook rijst gaar in kippenbouillon, grof gemalen zwarte peper en ve-tsin.
2. Laat rijst in grote platte schaal uitdampen tot rijstkorrels los van elkaar zijn.

VOOR OMELET:
4 eieren
zout
peper
mespuntje sambal
4 e kippenbouillon
2 e olie

1. Klop de eieren los met zout, peper, sambal en bouillon.
2. Verhit olie in groot koekenpan en doe daarin het eimengsel.
3. Leg deksel daarop en zet de hitte bron op laagste stand.
4. Laat het eimengsel in zo 10 min. stollen.
5. Schuif omelet uit de pan en snijd in reepjes.
6. Leg die omelet op de nasi. Of meng erdoor of geeft er een spiegelei erbij.

Tip: Ik maak soms 2 omeletten en snijd de ene in kleine reepjes en meng dit door de nasi.

voor nasi
1. Bak spekjes in olie mooi bruin en doen in een stoofpan.
2. Bak nu even de ui, knoflook, gember en rode peper aan en doe overige specerijen erbij en voeg de overige ingrediënten (behalve sojasaus, taugé en omelet), erbij en roerbak voor vijf minuten.
3. Doe deze bij spek en voeg ham erbij en smoor gaar in 10 tot 15 min. Voeg aan einde taugé erbij.
4. Maak op smaak met sojasaus.
5. Roer rijst erdoor en roerbak het geheel goed op.

Tags



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top