Met kruiden gestopte lamsbout

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-04-2016
  • Met kruiden gestopte lamsbout

    Met kruiden gestopte lamsbout

    Met kruiden gestopte lamsbout

  • Met kruiden gestopte lamsbout

    Met kruiden gestopte lamsbout

    Met kruiden gestopte lamsbout

 Er gaat niks boven lamsvlees. Hier een echte topper.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 lamsbout (1500 g voor 4 personen) (hier deed ik het met dikke lamsribben-ook lekker)

kruiden spek mix
verse rozemarijn naalden, fijn
ui, zeer fijn
knoflook, fijn
spek, fijn
iets rode wijn

Meng mix.

grof gemalen peper
zeezout
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

stoppen van lamsbout
1. Maak met een scherpe groenten puntmesje inkepingen over het gehele lamsbout.
2. Stop kruidenmix met rode wijn in elk gaatje.
3. Wrijf bout in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
4. Doen lamsbout in een stoofpan, geschikt voor oven.
5. Doen een bodem rode wijn onder in de pan.
6. Stoof het vlees met deksel op pan bij 100*C voor zo 5 uren. (af en toe vocht aanvullen indien nodig.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten