1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sambal goreng frietjes

Sambal goreng frietjes

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2016

Ingrediënten 10 personen


4 tenen knoflook, 1 ui, 1 schijf Laos, trassi, assem, guladjawa, 2 zakjes frietstickjes naturel (chips)


Verder heb je nodig


Knoflooksaus, wadjang


Dit bijgerecht is de favoriet van mijn jongste zoon...natuurlijk met een bordje nasi koning hihihi

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui heel fijn en pers de knoflook uit. Fruit dit samen met trassi sambal en Laos. Dan voeg een klein stukje assem en een klein scheutje water toe. Laat het water verdampen. Dan snij 2 stukken guladjawa klein en voeg toe. Zorg dat alles goed gesmolten is. Laat afkoelen totdat het lauw is geworden. Voeg de frietjes toe en zorg ervoor dat alle frietjes gemeng zo'n met dit mengsel. Er hoeft geen zout toegevoegd te worden omdat reeds zout op de chips zit. Koop je deze frietstickjes bij de toko dan moet je wel zout toevoegen.

Bron

Recept van mams



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SharonTangerink


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SharonTangerink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top